Pesto
תפריט
ג', 11 דצמ 2018, 21:14
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק ח'רירה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9060   

מרק ח'רירה
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 כוס גרעיני חומוס (מושרים ללילה במים) 
1/2 קג' בשר כבש או בקר חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים
1/4 כפית כורכום
2 כפות פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
750 גר' עגבניות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1/3 כוס אורז
1/3 כוס קמח
שמן לטיגון
להגשה:
לימון חתוך לרבעים
דרך הכנה
  1. מסירים מהחומוס את הקליפה.
  2. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים, מוסיפים את החומוס, הכורכום, הפפריקה, הפלפל וטועמים לתיקון תיבול מלח.
  3. מוסיפים 6 כוסות מים או מים בכמות שתכסה את התכולת הסיר.
  4. מבשלים על להבה בינונית כשעתיים עד שהבשר והחומוס מתרככים.
  5. מקצצים את העגבניות, כ-20 דקות לפני ההגשה מוסיפים לסיר את העגבניות, האורז, הפטרוזיליה והכוסברה וממשיכים בבישול.
  6. מערבבים את הקמח עם 1 כוס מים עד שאין גושים ומוסיפים לסיר באיטיות תוך כדי בחישה, מערבבים היטב, המרק יסמיך.
  7. מגישים חם ומניחים רבע לימון בצד כל צלחת מרק.
הערות
  • במקום תערובת הקמח ניתן לזלף למרק בסוף הבישול 2 ביצים טרופות בזרם איטי תוך כדי בחישה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
מרק ח'רירה By , 2005-03-28T23:16:23+02:00 מרק ח'רירה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 כוס גרעיני חומוס (מושרים ללילה במים)  1/2 קג' בשר כבש או בקר חתוך לקוביות2 בצלים גדולים קצוצים1/4 כפית כורכום2 כפות פפריקה1/2 כפית פלפל שחורמלח לפי הטעם750 גר' עגבני... Instructions: מסירים מהחומוס את הקליפה. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים, מוסיפים את החומוס, הכורכום, הפפריקה, הפלפל וטועמים לתיקון תיבול מלח. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר