Pesto
תפריט
ה', 13 דצמ 2018, 09:32
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק פלפלים אדומים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9278   

מרק פלפלים אדומים
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 קג' פלפלים אדומים 
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 כוס מרק עוף
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קורט פלפלת חריפה
1 כף מיץ לימון טרי
8 עלי בזיליקום פרוסים דק
1/2 כוס שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. קולים את הפלפלים על רשת קליה או בתבנית בתנור בחום גבוה עד להשחמה.
  2. מכניסים מיד לשקית ניילון ומשאירים בשקית הסגורה עד לצינונם כרבע שעה.
  3. מוציאים מהשקית וקולפים את הקליפה החיצונית, מנקים את הגרעינים ופורסים לקוביות.
  4. מחממים את השמן בסיר בינוני, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את המרק
    ואת המים והפפריקה החריפה, מביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפלפלים הקלויים, מבשלים עוד כ-10 דקות.
  6. מסננים את הפלפלים והבצל ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, שומרים את הנוזלים בסיר.
  7. מרסקים את הפלפלים למחית אחידה ומחזירים לסיר עם הנוזלים ומבשלים עוד 4 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון וטועמים להוספת מלח.
  8. מוסיפים את מחצית הבזיליקום הקצוץ והשמנת מערבבים ומביאים לרתיחה.
  9. יוצקים את המרק לצלחות ומפזרים מעל מעט בזיליקום קצוץ לקישוט.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להוסיף שמנת צימחית ולחמם עד לפני רתיחה.

הכמות רשומה משמאל למתכון.
2
שלום אבי,
מה אפשר להוסיף במקום השמנת?יש לי אורחים שומרי כשרות (אולי אפשר בכלל לותר?)
2-לכמה מנות המתכון הזה מתאים?
1
ציון 10
מרק פלפלים אדומים By , 2005-03-28T21:14:29+02:00 מרק פלפלים אדומים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 קג' פלפלים אדומים  3 כפות שמן זית1 בצל גדול קצוץ1 כוס מרק עוף2 כוסות מיםמלח ופלפל שחור לפי הטעםקורט פלפלת חריפה1 כף מיץ לימון טרי8 עלי בזיליקום פרוסים... Instructions: קולים את הפלפלים על רשת קליה או בתבנית בתנור בחום גבוה עד להשחמה. מכניסים מיד לשקית ניילון ומשאירים בשקית הסגורה עד לצינונם כרבע שעה. מוציאים מהשקית וקולפים את הקליפה החיצוני...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר