Pesto
תפריט
א', 22 אוק 2017, 00:30
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טרטלטים פילו במלית גבינה ודובדבנים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5559   

טרטלטים פילו במלית גבינה ודובדבנים
12 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: לא צוין
» קינוחים» קפה
 
מרכיבים
1 עלה פילו
30 גר' חמאה מומסת

למלית:
250 גר' גבינת 9%
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טובה

לציפוי:
1 כף ריבת דובדבנים
3 כפות מים
1/2 כפית קורנפלור
350 גר' דודבנים מתוקים טריים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°, משמנים קלות תבנית שקעים.
  2. מורחים את עלה הפילו בחמאה המומסת, חותכים את העלה ל-24 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ, מניחים עלה בשקעים בתבנית, מניחים עליו עלה נוסף בחצי סיבוב, לוחצים להצמדה לתחתית ומכניסים לאפיה עד להשחמה קלה, כ-3-4 דקות, מוציאים מהתנור.
  3. בזמן האפיה מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מחלקים יוצקים את המלית על עלי הבצק, מכניסים לאפיה נוספת של כ-8-10 דקות או עד התייצבות המלית, מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. מכינים את הציפוי, מגלענים את הדובדבנים, בסיר קטן מחממים את הריבה עם המים, ממיסים את הקורנפלור בכף מים ומוסיפים לריבה בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות עד שהתערובת הופכת שקופה, מסירים מהאש.
  5. מסדרים את הדובדבנים מעל המלית, מורחים מעט מנוזל הריבה  מעל ומניחים לצינון, מגישים מייד.

טרטלטים פילו במלית גבינה ודובדבנים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1 עלה פילו30 גר' חמאה מומסתלמלית:250 גר' גבינת 9%1/2 מיכל שמנת חמוצה1 ביצה1 כף דבש1 כפית תמצית וניל טובהלציפוי:...... Directions:
מחממים את התנור ל-200°, משמנים קלות תבנית שקעים.מורחים את עלה הפילו בחמאה המומסת, חותכים את העלה ל-24 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ, מניחים עלה בשקעים בתבנית, מניחים עליו עלה נוסף בחצי ס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר