Pesto
תפריט
ג', 11 דצמ 2018, 21:12
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרם קרמל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12023   

קרם קרמל
6 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לקרמל:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים

לקרם:
3/4 1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
5 ס"מ קליפת תפוז, החלק הצהוב בלבד
קורט מלח
6 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
3 חלמונים

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, מכינים 6 תבניות אישיות חסינות חום בנפח 3/4 כוס, או 9 תבניות בנפח 1/2 כוס.
  2. מחממים את החלב, השמנת, קליפת התפוז והמלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את קליפת התפוז, בוחשים פנימה את תמצית הוניל ומניחים את הסיר בצד.
  3. בסיר קטן נוסף מחממים את חומרי הקרמל, הסוכר והמים, בוחשים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לחמם על להבה בינונית ללא בחישה, מסירים מדפנות הסיר גרגרי סוכר שנדבקו בעזרת מברשת שנטבלה במים, מבשלים עד לקבלת קרמל בהיר, ברגע שהקרמל הופך כהה מסירים מיד מהאש וטובלים את תחתית הסיר בצלחת עם מים להפסקת בישול הקרמל.
  4. יוצקים את הקרמל בזהירות בכמות שווה לכל התבניות, מניחים את התבניות בתבנית גדולה ועמוקה שתכיל את כולם, הקרמל יתקשה, הוא ימס בהמשך התהליך.
  5. ממשיכים להכין את הקרם, בקערה טורפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר לתערובת אחידה, יוצקים את תערובת החלב-שמנת לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות מבלי להקציף וליצור בועות.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות האישיות בעזרת מצקת מעל הקרמל מעט מתחת לגובה התבניות.
  7. יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה עד ל-2/3  גובה תבניות הקרמל.
  8. מכניסים לתנור לאפיה של 35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הקרמל יוצאת נקיה.
  9. מוציאים את התבנית, מוציאים ממנה את התבניות האישיות ומניחים על רשת לצינון.
  10. לאחר הצינון מכיניסים למקרר לקירור ל-4 שעות לפחות או ללילה.
  11. להגשה, מעבירים סכין בהיקף התבנית, מניחים צלחת הגשה על התבנית והופכים, מניחים לרוטב הקרמל לנזול על הקרם.
  • ניתן להוסיף טעמים כמו אבקת קפה נמס או קקאו בכמות של 2 כפיות לחלב המבושל במקום קליפת התפוז.
  • ניתן לבשל עם החלב 1 כוס קוקוס טחון, לסנן לאחר החימום, לקבלת קרם בטעם קוקוס או להשתמש בקרם קוקוס מקופסה במקום החלב הרגיל.
  • הערות
    • ניתן להכין את קרם הקרמל באותה הדרך אבל בתבנית עגולה גדולה אחת חסינת חום.
    תגובות חברים:
    מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
    6
    יש אנשים ב"פסטו" ששמים תמונות אחרות ממה שיוצא להם.
    אני הכנתי הרבה מתכונים,ואף אחד מהם לא היה דומה...»»
    5
    הכנתי- מדהים!!
    אבל הקרמל הפך לדיסקית של סוכרית קרמל למעלה ולא נזל כמו בתמונה.. :(
    מה יכול להיות לא בסדר..?
    4
    האם אפשר להכין בתבניות סיליקון אישיות? האם ההוצאה מהתבנית תהיה קלה?
    3
    ציון 10
    its so delicious and easy to make, thank u avi
    1
    אפשר להמיר את החלב או את השמנת בחלב מרוכז וממותק? טעמתי עוגה קרמית שנורא דומה למתכוןוהרבה זמן אני מחפשת...»»
    קרם קרמל By , 2005-03-28T21:16:18+02:00 קרם קרמל Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 6 Tags: none Ingredients: - לקרמל:1 כוס סוכר1/3 כוס מיםלקרם:3/4 1 כוס חלב1 כוס שמנת מתוקה5 ס"מ קליפת תפוז, החלק הצהוב בלבדקורט מלח6 כפות סוכר2 כפיות תמצית וניל... Instructions: מחממים את התנור ל-175 מעלות, מכינים 6 תבניות אישיות חסינות חום בנפח 3/4 כוס, או 9 תבניות בנפח 1/2 כוס. מחממים את החלב, השמנת, קליפת התפוז והמלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את...
    מתכוני חגים
    כתבות, הדרכה, מידע
    • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
    • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
    • פרחי מאכל [מידע] - ...
    • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
    • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
    הנצפים ביותר