קרקרים
50 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגיות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.5
[2 מדרגים]
מרכיבים
2 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2/3 כוס מים חמים
1/4 כוס שמן
לציפוי:
1 חלבון
1 כף מים
1 חלבון
1 כף מים
דרך הכנה
- לנפות את הקמח, אבקת האפיה והמלח פעמיים.
- להוסיף את המים החמים והשמן ולערבב לבצק גמיש ואחיד.
- לשטח מחצית מהבצק על נייר אפיה לעובי 1/2 ס"מ, לחורר עם מכשיר או בעזרת שיני מזלג את שטח הבצק.
- לחתוך בעזרת גלגלת שיניים את הצורות הרצויות (ריבועים, מעוינים וכו').
- למרוח על הבצק את החלבון הטרוף עם מים ולפזר מעל שומשום, מלח או כל ציפוי אחר.
- לאפות בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה ולהשחמה קלה של הבועות שנוצרות.
- לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- סלט תירס [אבי מ.] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -
- סלט פלפלים [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- מרובעי ריבה ופירורים [אבי מ.] - מרובעי פירורי בצק פריך (שטרויזל) במלית ריבה.