Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 05:02
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם Myulti Grain

לחם כפרי עם מבחר גרעינים.     

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7839   

לחם Myulti Grain
2 מנות
אפיה
בריאות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 1 כוסות מים
75 גר' חמאה או שמן (קנולה או תירס)
1/2 כוס דבש
4 כפות גלוטן
3 כוסות קמח מלא
1 כף בורגול דק או עבה (לא ג'ריש)
2 כפות נבט חיטה
2 כפות גרעיני פישתן(ה) טחונים
1/4 כוס פתיתי שיבולת שועל (קוואקר)
1 כפית מלח
3 כפות גרעיני חמניות קלופים
1/2 5 כפיות שמרים יבשים
2 ביצים טרופות קל
1/4 1-1 כוסות קמח לבן רגיל

לציפוי:
1 חלבון ביצה
1 כף מים
3 כפות גרעיני חמניות קלופים

דרך הכנה
  1. מניחים בסיר את המים, החמאה והדבש ומחממים עד לפושר.
  2. מערבבים היטב בקערה גדולה או בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים פרט לקמח הרגיל.
  3. מוסיפים את המים לאט תוך כדי ערבוב, מערבבים עוד 2 דקות ומניחים מכוסה למנוחה של 45 דקות.
  4. מוסיפים את הביצים ומערבבים, מוסיפים את הקמח הרגיל במנות תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק רך ודביק מעט, ממשיכים ללוש את הבצק בעזרת וו המיקסר או בלישה ידנית עוד 8 דקות.
  5. מניחים את הבצק בקערה גדולה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. טופחים על הבצק ומחזירים לנפח המקורי, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מכדררים מעט ומניחים למנוחה מכוסים במגבת ל-10 דקות.
  7. מעצבים מכל חלק כיכר עגולה, מניחים על נייר אפיה, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  8. מערבבים את החלבון עם המים, מורחים בעזרת מברשת את הכיכרות, מפזרים מעל את גרעיני החמניות.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, לאחר 15 דקות האפיההראשונות מניחים מעל הכיכרות רדיד אלומיניום וממשיכים באפיה עוד כ-20 דקות.
  10. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת לפני פריסה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ציון 10
thank so much!
12
ראובן מ. (עורך)
Gluten הינה תוספת שניתן למצוא בכל החנויות המתמחות בחומרי אפייה. תערובת ללחם עשיר עם קמח רגיל תצא כבדה...»»
9
תודה ‮רבה‮ מראש‮
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יהיה מתכון מחר.
7
היי אבי
אולי יש לך מתכון למרק טום-יאם
עם נתחי עוף
תודה
הדר
6
מתי משתמשים במשפר אפייה(זו השקית שמצורפת לשמרית) ואיך נכון להשתמש בה?
-תודה-
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נבט חיטה הוא תוצר של טחינת הקמח, אי אפשר להכין בבית ואין צורך, זה לא מוצר יקר.

לקבלת לחם כהה...»»
4
היי.
האם ניתן להכין נבט חיטה לבד בבית?(לא חיטה נבוטה)
2)כדי לקבל לחם בצבע חום. האם ניתן במקום...»»
3
ראובן מ. (עורך)
אני נוהג להשרות את התוספים במים (תלוי ברמת הייבוש שלהם), לנקז לאחר מכן את המים היטב ולערבב עם מעט קמח...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הכלל הוא שאוכלים דברים שלפחות תפחו בספיגת נוזלים, במיוחד אמור הדבר לגבי גרעיני דגני וכו', לכן יש השרייה...»»
1
שאלה כללית.
בתוספות שמוסיפים ללחמים לדוגמא (עגבניות מיובשות.בצל יבש או ירוק.חיטה שמשרים לילה לפני...»»

לחם Myulti Grain

By Published: לחם כפרי עם מבחר גרעינים.  מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: 1/2 1 כוסות מים75 גר' חמאה או שמן (קנולה או תירס)1/2 כוס דבש4 כפות גלוטן3 כוסות קמח מלא1 כף בורגול דק או עבה (לא ג'ריש)2 כפות נבט חיטה2 כפות גרעיני פישתן(ה) טחונים1/...... Directions:
מניחים בסיר את המים, החמאה והדבש ומחממים עד לפושר. מערבבים היטב בקערה גדולה או בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים פרט לקמח הרגיל. מוסיפים את המים לאט תוך כדי ערבוב, מערבבי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר