Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 02:14
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פונדנט שוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11444   

פונדנט שוקולד
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» צהריים - ערב או קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

150 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
3 ביצים גדולות
3 חלמונים גדולים
1/4 כוס סוכר
4 כפות קמח

דרך הכנה
  1. משמנים היטב 6 תבניות אישיות, מחממים את התנור לחום בינוני.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול על אדים או על להבה נמוכה עד להמסת
    השוקולד ולקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  3. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, מקפלים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים את הקמח.
  4. יוצקים לתבניות האישיות עד לגובה 2/3 מגובה התבנית.
  5. אופים כ-12 דקות עד ששולי העוגה מתקשים והמרכז עדיין רך, מוציאים ומניחים
    לצינון בתבניות ל-10 דקות לפני ההוצאה מהתבנית או מגישים בתבנית.
  6. מגישים חם עם קצפת מתוקה או כדור גלידת וניל או שניהם ליד.
  7. פנים העוגות נשאר רך ונוזלי מעט.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ראובן מ. (עורך)
אפשר עם מרגרינה (לא שמן במקרה הזה) אך יש הבדל בטעם, ויש כאלה שזה לא מפריע להם.
11
עד כמה זה יהרוס אם אחליף את החמאה במרגרינה או שמן? תודה
10
ציון 10
מתכון מעולה אבי
ממש כמו במסעדות הכי טובות!
9
האם ניתן גם לאפות בתבנית אחת? אם כן באיזה גודל?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כולן טובות, להקפיד על אפיה בדיוק כפי שכתוב.
7
אבי שלום. אני מתלבטת בין שלוש המתכונים לעוגה החמה.
מה לדעתך הכי מומלץ והכי מרשים לארוח?
6
תודה על התשובה המהירה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית ניתן להכין מראש ולאפות גם אחרי יום.
שנית, אם מחממים החימום למספר שניות בלבד.
3
ציון 10
זה הפונדנט הכי טוב שיש כי הכנתי הרבה וזב יצא הכי טוב.
תודה על המתכון
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את הביצים השלמות ואת החלמונים ביחד עם הסוכר לתערובת קלה ובהירה.
1
צריך להקציף גם 3 חלמונים ו-3 ביצים?
פונדנט שוקולד By , 2005-03-28T21:18:09+02:00 פונדנט שוקולד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 150 גר' שוקולד מריר 150 גר' חמאה 3 ביצים גדולות 3 חלמונים גדולים 1/4 כוס סוכר 4 כפות קמח... Instructions: משמנים היטב 6 תבניות אישיות, מחממים את התנור לחום בינוני. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול על אדים או על להבה נמוכה עד להמסת השוקולד ולקבלת תערובת חלקה ללא גושים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר