Pesto
תפריט
א', 18 נוב 2018, 10:48
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז בסמטי עם קשיו ואפונה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12487   

אורז בסמטי עם קשיו ואפונה
4 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

2 כפות שמן
1 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס אפונה טריה או מהקפאה מופשרת
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
3/4 1 כוסות מים
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים

דרך הכנה
  1. שוטפים את האורז ומסננים היטב.
  2. מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את האורז השטוף, מערבבים עד לציפוי כל האורז בשמן, האורז הופך לשקוף מעט.
  3. מוסיפים את המים, הכורכום, המלח והאפונה ומערבבים היטב.
  4. מביאים לרתיחה ומכסים.
  5. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-14 דקות, מסירים את המכסה ובודקים אם נשארו מים בהטיית הסיר, אם יש עדיין מים מחזירים לבישול נוסף של 2 דקות.
  6. מסירים מהאש ומניחים ל-5 דקות לספיגת אדים.
  7. מוסיפים את אגוזי הקשיו ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
  8. מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
האם המתכון מתאים גם לאורז פרסי? והאם אפשר להחליף את אגוזי הקשיו באגוזים אחרים?
6
הולה אמיגוס תתחילו בטיגון בצל עד הזהבה, תוסיפו שום מגורד/כתוש לדקה נוספת ואז תתחילו עם האורז!
משדרג!
5
ראובן מ. (עורך)
בעקרון, עמילן גורם להדבקה, כך שככל ששוטפים אותו יותר לפני הבישול זה מפחית את הדבקות. משרים קצת במים ושוטפים...»»
4
מהו המתכון להכנת אורז לא דביק. שיוצא "אחד אחד"? מהו האורז האיכותי להשתמש בו?
3
ראובן מ. (עורך)
אם רשום שהמתכון מתאים ל-4 מנות, פשוט הכפילי את הכמויות ב-5. מה יותר פשוט מזה?
1
ציון 10
עושה רושם שזה טעים אנסה לערב החג
אורז בסמטי עם קשיו ואפונה By , 2005-03-28T21:21:25+02:00 אורז בסמטי עם קשיו ואפונה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 2 כפות שמן1 כוס אורז בסמטי1/2 כוס אפונה טריה או מהקפאה מופשרת1/4 כפית כורכום1/2 כפית מלח3/4 1 כוסות מים1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים... Instructions: שוטפים את האורז ומסננים היטב. מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את האורז השטוף, מערבבים עד לציפוי כל האורז בשמן, האורז הופך לשקוף מעט. מוסיפים את המים, הכורכום, המלח והאפונ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר