Pesto
תפריט
ג', 24 אוק 2017, 12:35
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כנאפה

גרסה נהדרת, המלית היא גבינת קוטג' בשונה מהגרסה הערבית שהיא במלית גבינת עיזים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18943   

* By Carlosdisogra , via Wikimedia Commons
כנאפה
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[6 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 קג' איטריות קדאיף*
100 גר' חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן
1 ליטר חלב
6 כפות סולת
6 כפות סוכר
3 גביעים גבינת קוטג'
*איטריות בצק מיוחדות, דקות מאד ניתן להשיג במרכולים ארוז
בקופסה תוצרת יוון, במעדניות או בחנויות לחומרי אפיה.

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון

דרך הכנה
  1. מפרידים מעט את איטריות הקדאיף ומניחים בקערה גדולה.
  2. מזלפים את השמן או החמאה על בצק הקדאיף ומעסים את האיטריות בעדינות בכדי לשמנם קלות.
  3. מחלקים את הבצק לשניים, משטחים מחצית בתבנית פיירקס בגודל 30X30ומהדקים קלות.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175° ואופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים.
  5. להכנת המלית, מביאים את החלב לרתיחה קלה בסיר ומוסיפים את הסולת בזילוף תוך כדי בחישה מתמדת.
  6. מוסיפים את הסוכר תוך כדי בחישה עד להמסה, ממשיכים לבשל תוך בחישה עד שמתקבלת דייסת סולת סמיכה, מסירים מהאש.
  7. מוסיפים בבחישה את גבינת הקוטג' ומערבבים היטב.
  8. יוצקים את המלית על שכבת הקטאיף האפויה בתבנית.
  9. מכסים במחצית הנותרת ומהדקים קלות, מוודאים שכל שטח המלית כוסה באיטריות.
  10. אופים עד שהשיכבה העליונה משחימה.
  11. מוציאים, מצננים וחותכים למנות, ניתן לפזר על כל מנה מעט פיסטוק קלוף קצוץ.
  12. יוצקים מחצית מהסירופ על העוגה החמה, את היתרה יוצקים על כל מנה בזמן ההגשה.
  13. להכנת הסירופ (מכינים בזמן אפית העוגה), שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים בבחישה עדינה עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל ללא בחישה עוד כ-5 דקות עד שמתקבל סירופ בהיר וסמיך מעט, מסירים מהאש ומצננים.
הערות
  • להשתמש רק באיטריות קדאיף מיוחדות, לא כל תחליף של איטריות מכל סוג אחר.
  • ניתן להוסיף לסירופ 1/2 כפית מי פריחת הדרים (מיי זאהר).
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
31
לבנהa (במטבח)
לאבי תודה על המתכון המעולה והטעים.
אגב. מי שירושלמי או מטייל בירושלים יש לקנות את
איטריות הקדאיף...»»
30
הוצאתי נוזלים, סיננתי בחיתול והוספתי קורנפלור.. המטבח נראה אחרי מלחמה. נקווה לטוב..תודה רבה!!
29
ראובן מ. (עורך)
כנראה לא בישלת את הסולת מספיק (רשום "לבשל תוך בחישה עד שמתקבלת דייסת סולת סמיכה"). אפשר לסנן מהנוזלים...»»
26
ראובן מ. (עורך)
המרקם יותר עדין. הטעם דומה.
25
שלום. איך יוצא המילוי עם הקוטג? איך הטעם והמרקם והאם לדעתך עדיף זה מאשר גבינת עיזים? אני מתלבטת. תודה על העזרה
24
ציון 10
יש איטריות קדאיף ברמי לוי
23
ציון 10
מעולה- תודה רבה על המתכון הנגיש.
22
איפה ניתן לקנות גבינת עזים מתאימה וכשרה?
תודה
21
ציון 10
מעולה!
20
לכל הירושלמים למיניהם,ניתן להשיג את הקדאיף
בשוק מחנה יהודה בחנות התבלינים שנמצאת ליד
השוק...»»
19
COOKIES (מנוסה)
בדקתי שיש הכשר באטריות קדאיף, ואולי ניתן להשיג גם בסופרים אחרים.
18
COOKIES (מנוסה)
לידעת כל המעונינים באיטריות קדאיף, יש להשיג בחצי חינם במקרירים של הבצקים למיניהם.
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין, יש שמשתמשים באיטריות ביצים או פסטה דקות, זה לא זה ואינני ממליץ.
16
ברנדי (במטבח)
אולי יש בכ"ז תחליף לאיטריות הללו?
14
ברנדי (במטבח)
יש לך מושג אם איטריות קדאיף הן בעלי הכשר כל שהוא? אם כן, בירושלים, היכן ניתן להשיג? המתכון נשמע מעניין במיוחד
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
12
הי,
מאיפה אני יכולה להשיג אטריות קדאיף?
תודה, ויום טוב.
10
שלום אבי
ברצוני להכין את הכנאפה אך הבעיה שלי היא שאני גרה בניו זילנד והמצרכים פה הם לא כמו בארץ...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בפעם הראשונה לצקת אותו כשהוא חם על העוגה החמה, כתוספת הוא יכול להיות מחומם מעט.
7
שונט (מקצוענ/ית)
ציון 10
היי אבי הכנתי את הכנפה וחייבת לציין

שהיא קלה ומעולה תודה לך איש מקסים.
6
ציון 10
יצא מצויין ! הכנתי עם גבינת טוב טעם ועם פרומעז ! תודה שוב על מתכון מוצלח
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לפעמים :-)
4
תודה רבה על התשובה ועל המהירות...
אתה לא נח לפעמים?? (:
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פשוט לפזר שכבת (2 ס"מ)גבינת עיזים מפוררת במקום המלית מעלה, הכוונה לגבינת עיזים שקונים בשווקים...»»
2
אבי שלום...
מצטרפת להודעה שלפניי:
האם אפשר בבקשה מתכון של כנאפה העשוי מגבינת עיזים.
תודה נורית (:
1
ציון 10
אבי שלום,

הכנתי את הכנאפה לפי המתכון ויצא טעים.
אפשר לקבל מתכון לכנאפה גבינת עיזים?
תודה
סיגל

כנאפה

By Published: גרסה נהדרת, המלית היא גבינת קוטג' בשונה מהגרסה הערבית שהיא במלית גבינת עיזים. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 6 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 1/2 קג' איטריות קדאיף* 100 גר' חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן 1 ליטר חלב 6 כפות סולת 6 כפות סוכר 3 גביעים גבינת קוטג' *איטרי...... Directions:
מפרידים מעט את איטריות הקדאיף ומניחים בקערה גדולה. מזלפים את השמן או החמאה על בצק הקדאיף ומעסים את האיטריות בעדינות בכדי לשמנם קלות. מחלקים את הבצק לשניים,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר