Pesto
תפריט
א', 22 אוק 2017, 00:30
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט ארטישוק ופסטה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5601   

סלט ארטישוק ופסטה
6 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
6 ארטישוקים צעירים וטריים
1/4 כוס מיץ לימון
230 גר' פסטה פנה
1/2 כוס מיץ עגבניות
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
3 כפות  פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 1 כף יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
1/2 כוס זיתי קלמטה
2 כפות צלפים
1/2 כוס גבינת פטה (לבחירה)
דרך הכנה
  1. קוטמים את גבעולי הארטישוק, קולפים את העלים הגסים חושפים את הלבבות הצהובים-ירוקים ומוציאים את הליבה השעירה, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים.
  2. בקערה בינונית מערבבים 1/4 כוס מיץ לימון עם 2 כוסות מים וטובלים את הלבבות למניעת השחרה.
  3. מסננים, מאדים כעשרים דקות את הארטישוקים בסיר אידוי עד לריכוך.
  4. בסיר רחב מביאים לרתיחה 2 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, מבשלים את הפסטה כ-10 דקות עד לדרגת אל-דנטה מסננים שוטפים במים קרים ומסננים שוב.
  5. להכנת הרוטב: מכניסים את מיץ העגבניות, שמן הזית, מיץ הלימון, השום, פטרוזיליה, בזיליקום, מלח ופלפל והעגבניות המרוסקות למעבד מזון או בלנדר וטוחנים כ-30 שניות עד קבלת מחית חלקה.
  6. מערבבים ביחד את לבבות הארטישוק, הפסטה, צלפים, זיתים וגבינת פטה בקערה סלט גדולה.
  7. יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
צריך לקרוא על הקופסה אם הם בושלו, ליתר בטחון, כי יש כה סוגים.
לרוב, את אלה משימורים ניתן לסנן ולאכול מיד.
1
דפנה (מנוסה)
היי האם אי אפשר להשתמש בלבבות משומרים, ואם כן האם גם אותם צריך לאדות או לרכך? תודה

סלט ארטישוק ופסטה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 6 ארטישוקים צעירים וטריים1/4 כוס מיץ לימון230 גר' פסטה פנה1/2 כוס מיץ עגבניות2 כפות שמן זיתמיץ מלימון אחד2 שיני שום כתושות3 כפות  פטרוזיליה טרייה קצוצה3 כפות בזילי...... Directions:
קוטמים את גבעולי הארטישוק, קולפים את העלים הגסים חושפים את הלבבות הצהובים-ירוקים ומוציאים את הליבה השעירה, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים. בקערה בינונית מערבבים 1/4 כוס מיץ לימון עם 2...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר