Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 19:03
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי תות שדה

פאי תות שדה במלית קרם אפוי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8989   

פאי תות שדה
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים

לתחתית הפאי:
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
4 ביצים
2 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
תות שדה

לציפוי:
ריבת מישמשים או ג'לי מהיר בטעם תות שדה

דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הבצק.
  3. מרדדים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מתבנית פאי 24 ס"מ עמוקה*. משטחים על התחתית והדפנות, מניחים בצד.
  4. בקערה טורפים היטב את הביצים, מוסיפים את החלב, השמנת, תמצית הוניל והמלח.
  5. שולפים מעט את הרשת בשלב המרכזי של התנור, מניחים את תבנית הפאי על הרשת.
  6. יוצקים בזהירות את תערובת המלית על הבצק בתבנית ומחזירים בעדינות את הרשת למקומה.
  7. אופים כ-35-40 דקות או עד שהמלית מתייצבת.
  8. מוציאים ומצננים על רשת.
  9. שוטפים את התותים, מסלקים עוקצים ומייבשים.
  10. מסדרים את התותים על המלית הקרה כשהצד הרחב כלפי המלית.
  11. מחממים מעט ריבת משמשים ומורחים את התותים או מכינים ג'לי מהיר בטעם תות שדה ומורחים מעל.

*ניתן לאפות בתבנית 24 קפיצית.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
כן, גם אצלי אחרי 40 דקות המילוי היה עדיין נוזלי .
בסופו של דבר אפיתי את הפאי יותר משעה וחצי
12
הצילווווו....
למה אחרי חצי שעה של אפייה המילוי עדיין נוזל??
11
ראובן מ. (עורך)
אפשר, טרי או קופסא
10
אהלן אבי
האם ניתן להשתמש בפרי אחר? טרי או מקופסא?
8
הי אבי, כעבר אפיתי עוגה מסוג זה והבצק בתחתית יצא רטוב ולא פריך. האם זה בגלל שהבצק והמילוי נאפים ביחד...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בדיוק, זה קרם וניל אפוי שנאפה עם התחתית, לצנן לפני הוספת התותים.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
העוגה היא פאי בגובה רגיל, שכבת הבצק דקה, רק שכבת התותים בולטת בגובהה, ניתן לאפות בתבנית 20X24.
2
אבי שלום, בכמות של הבצק רשום 150 גר' מרגרינה, הבצק יוצא דליל מאוד ודביק, האם כמות הקמח/המרגרינה נכונה. נא תשובתך אתי
1
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זאת הכמות.

פאי תות שדה

By Published: פאי תות שדה במלית קרם אפוי. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית הפאי:3/4 1 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה150 גר' מרגרינה או חמאה1 ביצה1/3 כוס סוכר2 כפות מים למלית:4 ביצים2 כוסות חלב1/2 ...... Directions:
מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים את כל חומרי הבצק. מרדדים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מתבנית פאי 24 ס"מ עמוקה*. משטחים על התחתית והדפנות, מניחים בצד. בקערה טורפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר