עוגת גבינה וערמונים
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבסיס:
2 ביצים
60 גר' סוכר
60 גר' קמח
למלית:
600 גר' גבינת שמנת (לא כל גבינה אחרת)
3/4 כוס סוכר
400 גר' מחית ערמונים
500 גר' שמנת מתוקה
שמנת מתוקה מוקצפת
דרך הכנה
- מחממים תנור לחום בינוני, מרפדים 2 תבניות 24 בנייר אפיה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד להכפלת הנפח וקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מנפים את הקמח על הקציפה ומקפלים בעדינות.
- מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומחליקים, אופים כ-12 דקות עד להזהבה, העוגות צריכות להיות קפיציות למגע, מוציאים ומצננים על רשת.
- מוציאים את העוגות מהתבניות ומקררים, מניחים שכבת טורט בתבנית 24 עם תחתית
מתפרקת. - מקציפים את הגבינה בקערת המיקסר כדקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות.
- מועכים מעט את מחית הערמונים ומוסיפים אותה במנות לתערובת, מעט כל פעם תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת.
- יוצקים מחצית מכמות המוס על העוגה בתבנית, חותכים את שכבת הטורט השניה לעיגול בקוטר 22 ס"מ ומניחים על המוס, יוצקים מעל את יתרת המוס ומחליקים.
- מכניסים למקרר למשך 12 שעות לפחות, מוציאים מהתבנית ומצפים בשמנת מתוקה מוקצפת.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- רולדות בצק פריך מקמח מלא [אורן בר] - ללא מרגרינה
- עוגת שוקולד ללא סוכר [אבי מ.] -
- לימון כבוש בטעם עמבה [עליזה מ.] - מעדן לימוני מרענן וממכר בטעם עמבה
- מאפינס גבינות [אבי מ.] - מאפינס גבינות קוטג' וצ'אדר.
- ירקות מוקפצים [אבי מ.] - ירקות מטוגנים בנוסח תאילנדי.
- גלידה ללא ביצים [אבי מ.] -
- לביבות בטטות ברוטב שמנת חמוצה [אבי מ.] -