Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 19:08
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פולנטה עם פטריות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8793   

פולנטה עם פטריות
6 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1 ליטר מים
1 כוס קמח תירס צהוב לפולנטה
50 גר' חמאה
1 בצל קטן פרוס דק
1 שן שום כתושה
250 גר' פטריות פרוסות דק
2 כפות יין מרסלה או שרי יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גר' גבינה צהובה מגורדת

דרך הכנה
  1. מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ומערבבים.
  2. מוסיפים בזילוף את קמח התירס תוך כדי ערבוב ורתיחת המים, מערבבים היטב למניעת גושים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, הפולנטה מוכנה כאשר כף עץ התקועה בה נשארת יציבה.
  3. מסירים מהאש ויוצקים לתבנית חסינת אש ומשטחים.
  4. בזמן בישול הפולנטה ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות בבחישה.
  5. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד לריכוך, מוסיפים את היין ומבשלים עוד דקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. יוצקים את תערובת הפטריות על הפולנטה בתבנית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה, מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה בשלב העליון ואופים עד להמסת הגבינה.
  7. מוציאים, חותכים למנות ומגישים מיד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעיקרון כן אבל רצוי להכין ולהגיש מיד.
6
האם ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש מספר מתכונים בחיפוש.

ניתן להקפיא סלק מבושל בפרוסות או קוביות, נשמר כשנה בהקפאה.
3
ציון 10
תודה לך אבי האתר מעולה!!אני מאד נהנית ללמוד מכל מיני רעיונות וטכניקות הבישול ואפיה ואף ממליצה לחברותי
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
24X24.
1
מה גודל התבנית?

פולנטה עם פטריות

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 ליטר מים1 כוס קמח תירס צהוב לפולנטה50 גר' חמאה1 בצל קטן פרוס דק1 שן שום כתושה250 גר' פטריות פרוסות דק2 כפות יין מרסלה או שרי יבשמלח ופלפל שחור לפי הטעם...... Directions:
מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ומערבבים. מוסיפים בזילוף את קמח התירס תוך כדי ערבוב ורתיחת המים, מערבבים היטב למניעת גושים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות תוך ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר