Pesto
תפריט
ה', 21 יונ 2018, 01:46
110399 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כופתאות בצק לצלי

תוספת מצוינת לצלי עוף או בקר ברוטב.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7447   

כופתאות בצק לצלי
בישול ואפיה
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 8
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
4 כפות שמן
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן
8 כפות מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 פרוסות לחם לבן ישן בעובי 1 ס"מ
דרך הכנה
  1. מסירים מפרוסות הלחם את הקרום וחותכים אותם לקוביות של 1 ס"מ, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים בצד.
  2. מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה, אם חסר שמן מוסיפים מעט.
  3. מנפים בקערה את הקמח ואבקת אפיה, מוסיפים את הביצים, המלח, המים, הבצל,
    השמן הטיגון והפטרוזילה, מערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק.
  4. מוסיפים את קוביות הלחם המטוגנות לקערת הבצק ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד להבלעת הקוביות בבצק.
  5. מניחים את הבצק מכוסה במקרר לשעה.
  6. מחממים מים בגובה 15 ס"מ עם 1 כפית מלח בסיר עמוק, מביאים לרתיחה.
  7. יוצרים כופתאות בקוטר 6 ס"מ בעזרת ידיים משומנות ומטילים בעדינות למים הרותחים.
  8. מבשלים כ-15 דקות בסיר מכוסה, לא לבשל בצפיפות, הכופתאות יצופו על פני המים, מוציאים בכף מחוררת לצלחת.
  9. בעזרת סכין חדה ורטובה פורסים כל כופתאה ל-3, מניחים כופתאה פרוסה אחת או יותר בצלחת ההגשה ליד הצלי ויוצקים מעט מרוטב הצלי על הפרוסות.
הערות
  • לא להחליף את קוביות הלחם המטוגנות בקרוטונים קנויים!
  • חשוב לחתוך את הלחם לקוביות קטנות!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 8
אבי תודה ניסיתי, טעמתי, הטעם טוב מאוד, עכשיו נחכה לתשובות של הילדים.
1
המתכון דומה למתכון שירשתי מאימי ז"ל.
לאחרונה עדכנתי את תהליך ההכנה:1. את קוביות הלחם אני משחימה...»»

כופתאות בצק לצלי

By Published: תוספת מצוינת לצלי עוף או בקר ברוטב. מאת אבי מ. 4 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: 1 בצל בינוני קצוץ4 כפות שמן1/2 2 כוסות קמח1/2 כפית אבקת אפיה2 ביצים1/4 כפית מלח3 כפות שמן 8 כפות מים3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק3 פרוסות לחם לבן ישן בעובי 1 ...... Directions:
מסירים מפרוסות הלחם את הקרום וחותכים אותם לקוביות של 1 ס"מ, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים בצד. מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה, אם חסר שמן מו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר