Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 12:07
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות חמאה פריכות

עוגיות חמאה נימוחות ופריכות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11009   

עוגיות חמאה פריכות
36 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[5 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס קמח 
3/4 כוס קורנפלור
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אבקת סוכר
200 גר' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
100 גר' אבקת סוכר לציפוי
דרך הכנה
  1. לנפות פעמיים את הקמח, הקורנפלור והמלח לקערה (חשוב !).
  2. בקערה שניה להקציף את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת בהירה וקלה.
  3. להוסיף את תמצית הוניל.
  4. להוסיף את תערובת הקמח ולערבב רק עד שהתערובת מתאחדת.
  5. להכניס את הקערה למקרר ל-10 דקות עד שהתערובת מתקשה מעט.
  6. ליצור כדורים בקוטר 2.5 ס"מ ולהניח במרווחים של 5 ס"מ על נייר אפיה בתבנית תנור.
  7. להחזיר את התבנית למקרר עד לחימום התנור.
  8.  לחמם את התנור ל-190 מעלות.
  9. לאפות כ-20 דקות, העוגיות מתפחסות מעט, נשארות לבנות, רכות ושבירות.
  10. להוציא ולצנן 10 דקות בתבנית, העוגיות מתקשות בצינון אך עדיין מאד שבירות.
  11. להרים בזהירות ולהעביר לרשת צינון לצינון מוחלט.
  12. לשים את אבקת הסוכר קערה, להרים בזהירות עם מרית כל עוגיה ולגלגל באבקת הסוכר או לפזר אבקת סוכר מעל, העוגיות שבירות ויש לעשות זאת בעדינות, ניתן גם רק לפזר אבקת סוכר מעל.
  13. לאחסן בשכבות בעדינות בכלי סגור.
הערות
  • רצוי להכפיל את הכמות.
  • העוגיות אינן מכילות הרבה סוכר, המתיקות מתקבלת ברובה מאבקת הסוכר הנזרת על העוגיות לאחר הצינון, לא להגדיל את כמות הסוכר בבצק!.
  • ניתן ליצור מהבצק גם סהרונים במקום כדורים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ציון 10
עוגיות פשוט מצוינות!
פעם ראשונה שאני ממש מרוצה מעוגיות שאפיתי לבד.
11
ראובן מ. (עורך)
יש אזהרה מפני שבריריות זו בהוראות. זה האופי שלהן. אפשר להוריד מכמות החמאה או הקורנפלור ליתר חיזוק.
10
הכנתי את העוגיות יצאו נהדרות אבל נשברות ומתפררות מדוע?
9
אפשר להשתמש רק בקורנפלור, בלי קמח?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לדייק, העוגיות אינם רק מקורנפלור, יש גם קמח, המתכון מדויק כולל זמן האפיה אלא אם כן התנור אינו מדויק בדרגות...»»
7
ציון 10
הכנתי את העוגיות ויצא מאוד מאוד טעים ומיוחד, אבל כבר ברגע שהכנסתי לתנור לא הבנתי מדוע עוגיות על בסיס...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כנראה טעית בכמויות או שהבצק היה חם מדי.
5
העוגיות לא הצליחו לי הן פשוט נמסו באפיה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בערך רייבה, אכן טעימות ונימוחות.
3
ציון 10
היי אבי [חמד] , אתה אומר ההעוגיות האלה הן כמו עוגיות "רייבה" ?

אם כן.. הכי טעים בארץ בערך. . .
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
הן נהדרות, להקפיד לא לאפות יתר על המידה, העוגיות חייבות להשאר בהירות.
1
שונט (מקצוענ/ית)
ציון 10
אני חייבת לנסות פורים מתקרב וזה רעיון נהדר להוסיף למישלוח מנות חוץ מאוזני המן תודה לך

אנסה ותקבל דיווח
עוגיות חמאה פריכות By , 2005-03-29T05:55:41+02:00 עוגיות חמאה פריכות עוגיות חמאה נימוחות ופריכות. Prep Time: PT20M Cook time: Yield: 36 Tags: none Ingredients: - 1 כוס קמח 3/4 כוס קורנפלור1/4 כפית מלח1/2 כוס אבקת סוכר200 גר' חמאה רכה1 כפית תמצית וניל100 גר' אבקת סוכר לציפוי ... Instructions: לנפות פעמיים את הקמח, הקורנפלור והמלח לקערה (חשוב !). בקערה שניה להקציף את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת בהירה וקלה. להוסיף את תמצית הוניל. להוסיף את תערובת הקמח ולערבב ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר