Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 02:41
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רולדת בשר ארגנטינאית Matambre

גליל בשר ממולא בירקות בבישול איטי, מאכל ארגנטיאי פופולרי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4316   

רולדת בשר ארגנטינאית Matambre
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

1 קג' בשר כסל (נקרא גם "פלדה" או Flank)
1/2 כוס חומץ יין אדום
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית טימין יבש

250 גר' תרד טרי שטוף ומסונן
6 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים לאורך
4 ביצים קשות חתוכות לרבעים לאורך
1 בצל אדום גדול פרוס לטבעות
1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל
3 כוסות מרק בשר
מים לפי הצורך

דרך הכנה

מבקשים מהקצב או פורסים בבית בסכין חדה לעובי הבשר ליחידה שטוחה בעובי 1 ס"מ בערך, מניחים בין יריעות ניילון ומשטחים מעט. מניחים את הבשר בתבנית גדולה ויוצקים את החומץ עליו, מפזרים את השום והטימין באופן שווה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-3 שעות.

מוציאים את הבשר מהמישרה, מניחים ומשטחים על שולחן, מפזרים את התרד על הבשר באופן אחיד, מניחים את רבעי הגזר על הבשר במרחקים שווים הפוך לכיוון סיבי הבשר, מפזרים את הביצים והבצל באופן שווה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

מגלגלים את הבשר לרולדה בכיוון הפוך לסיבים, מהדקים מעט וקושרים עם חוט את הרולדה במרחקים של 3 ס"מ ומבצעים קשר בכל סיבוב.

מניחים את הרולדה בכלי חסין אש עמוק שיכול להכילה, יוצקים את מרק הבשר לכלי ומוסיפים מים אם צריך עד לגובה 1/3 הרולדה, מכסים במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לשעה.
מוציאים ומצננים מעט, מסירים את חוט הקשירה ופורסים למנות בעובי 4 ס"מ.

רולדת בשר ארגנטינאית Matambre By , 2005-03-28T00:39:55+02:00 רולדת בשר ארגנטינאית Matambre גליל בשר ממולא בירקות בבישול איטי, מאכל ארגנטיאי פופולרי. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 קג' בשר כסל (נקרא גם "פלדה" או Flank)1/2 כוס חומץ יין אדום2 שיני שום קצוצות דק1 כפית טימין יבש250 גר' תרד טרי שטוף ומסונן6 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים לאורך4 ביצים קשו... Instructions: מבקשים מהקצב או פורסים בבית בסכין חדה לעובי הבשר ליחידה שטוחה בעובי 1 ס"מ בערך, מניחים בין יריעות ניילון ומשטחים מעט. מניחים את הבשר בתבנית גדולה ויוצקים את החומץ עליו, מפזרים את השום והטימין באופן...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר