Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 19:29
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאייה ירקות

תבשיל אורז מלא וירקות, כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17821   

פאייה ירקות
6 מנות
בישול
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 גבעול סלרי פרוס דק
1 פלפל אדום מגולען וחתוך לקוביות קטנות
1 קופסה לבבות ארטישוק מסוננים וחתוכים לרבעים
300 גר' אפונה קפואה
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 כפית טימין יבש
קורט זעפרן או 1/2 כפית כורכום
1/2 1 כוסות אורז מלא פרסי של "סוגת"
3 כוסות מים*
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפלת אדומה חריפה (לבחירה)



דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר בינוני שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את כל הירקות, מטגנים 3 דקות בערבוב, מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים בסיר מכוסה עוד 5 דקות, לא לבשל את הירקות מעבר להתרככות קלה בלבד.
  3. מוסיפים את האורז ובוחשים, מוסיפים את המים (ראו הערה מטה) ומערבבים.
  4. מוסיפים את התבלינים, בודקים מליחות ומוסיפים לפי הטעם.
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאד, מכסים.
  6. מבשלים כ-35 דקות או עד שהנוזלים נספגו, מטים מעט את הסיר לבדיקה שלא נשארו מים בתחתית.
  7. מסירים מהאש ומניחים למנוחה עוד 10 דקות כשהסיר מכוסה.
  8. מסירים את המכסה, מערבבים קלות ובעדינות לשיחרור האדים בעזרת מזלג ארוך ומעבירים לצלחות הגשה.
הערות
  • כמות המים יכולה להשתנות בהתאם לסוג האורז המלא, יש לקרוא את הוראות היצרן ולהתאים את כמות הנוזלים בהתאם.
  • ניתן להכנה במולטי שף.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
תמר החמודה (מקצוענ/ית)
ציון 10
חסר קצת מלח אבל חוץ מזה היה מאוד מאוד טעים!!!
3
ראובן מ. (עורך)
רשום "מים". מה לא ברור?!
2
דרך הכנה שורה 2 מוסיפים את הירקות ו 1/4 כוס של מה ? לא ברור
1
בוקר טוב, למישהו יש מתכון לפאייה עם חתיכות עוף?

פאייה ירקות

By Published: תבשיל אורז מלא וירקות, כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית. מאת אבי מ. 4.5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 3 כפות שמן זית1 בצל גדול קצוץ דק2 שיני שום קצוצות דק1 גבעול סלרי פרוס דק1 פלפל אדום מגולען וחתוך לקוביות קטנות1 קופסה לבבות ארטישוק מסוננים וחתוכים לרבעים300 גר'...... Directions:
מחממים את השמן בסיר בינוני שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את כל הירקות, מטגנים 3 דקות בערבוב, מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים בסיר מכוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר