Pesto
תפריט
ד', 13 דצמ 2017, 01:37
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גלילות פילו במלית פרג

גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6805   

גלילות פילו במלית פרג
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות אישיות
 
מרכיבים
125 גר' פרג טחון
1 כוס מיץ תפוזים
125 גר' צימוקים
60 גר' סוכר חום בהיר
1 כף גרידת קליפת תפוז
4 עלי פילו בגודל 30X45
חמאה מומסת
דרך הכנה
  1. מניחים בסיר את הפרג, מיץ התפוזים, הצימוקים, הסוכר וגרידת קליפת התפוז ומערבבים תוך חימום על לבהבה בינונית עד להמסת הסוכר.
  2. צצשיכים לחמם בערבוב עד לספיגת הנוזלים וקבלת תערובת סמיכה, מסירים מהאש ומצננים.
  3. פורסים עלה פילו, מורחים בחמאה מומסת ומניחים עליו עלה נוסף, חותכים את העלים למחצית לאורכם, חותכים שוב כל חלק ל-4 ריבועים, סה"כ 8 ריבועים מכל 2 שני עלים צמודים.
  4. מחלקים את מחצית תערובת המלית בין הריבועים, מניחים לאורך הצלע הארוכה של כל ריבוע, מקפלים 2 ס"מ מהצדדים על המלית ומגלגלים למעין כרוכית.
  5. ממשיכים באותו התהליך על כל הריבועים ויתרת הבצק.
  6. מניחים את המעטפות על נייר אפיה בתבנית תנור כשהסגירה כלפי מטה, מורחים בעוד מעט חמאה מומסת ומפזרים מעל מעט גרגרי פרג לא טחונים.
  7. מכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-200° לכ-10 דקות או עד להזהבה יפה.
  8. מוציאים ומצננים.
הערות
  • ניתן להכין את הגלילות עם בצק עלים מרודד דק או בצק "פילאס".
  • ניתן להכין את הגלילות כמה שעות מראש ללא מריחה חיצונית ואפיה ולהניח בקופסה סגורה, להוציא ולאפות לפי ההוראות ממש לפני הגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
בחנויות תבלינים וכדומה. אלו זרעים קטנים עגולים המשמשים לרוב לקישוט.
5
מה הכוונה לפרג לא טחון? כלומר לא בשקית מהסופר? היכן משיגים את זה?
4
האם יש עוד מליות מעניינות כמו הפרג?
אני מאד אוהבת את השטרודלים מפילו של קונדיטוריית עידית באבן...»»
3
כבביה (במטבח)
אבי צהרים טובים
האם אפשר למלא את הבצק עם תפוחי עץ או פרי אחר
תודה, אורנה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לצורך ספיגת נוזלים ניתן להוסיף פירורי לחם, כף אחת בערך.

אין חובה להוסיף צימוקים.
1
אבי שלום, האם ניתן לוותר על הצימוקים או רעיון להמירם במשהו אחר שיספוג מעט מהנוזלים?

גלילות פילו במלית פרג

By Published: גלילות בצק פילו פריך במלית פרג. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 125 גר' פרג טחון1 כוס מיץ תפוזים125 גר' צימוקים60 גר' סוכר חום בהיר1 כף גרידת קליפת תפוז4 עלי פילו בגודל 30X45חמאה מומסת ...... Directions:
מניחים בסיר את הפרג, מיץ התפוזים, הצימוקים, הסוכר וגרידת קליפת התפוז ומערבבים תוך חימום על לבהבה בינונית עד להמסת הסוכר. צצשיכים לחמם בערבוב עד לספיגת הנוזלים וקבלת תערובת סמיכה, מסירי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר