Pesto
תפריט
ג', 17 אוק 2017, 16:16
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה כרובית וגבינה

כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13929   

מאפה כרובית וגבינה
4 מנות
אפיה
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
500 גר' פרחי כרובית קטנים
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
50 גר' גבינה צהובה מגורדת
50 גר' גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מעט פירורי לחם
דרך הכנה
  1. מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים כ-3 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים רק עד לשקיפות, מוסיפים את הבצל עם השמן לקערת הכרובית.
  3. מוסיפים את הגבינות, מלח, פלפל ושמנת מתוקה ומערבבים בעדינות.
  4. משמנים תבנית חסינת חום בגודל 24X24, מפזרים מעט פירורי לחם לציפוי.
  5. יוצקים את התערובת ומחליקים מעט, מפזרים מעל את קוביות החמאה ומעט פירורי לחם נוספים.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175° כ-35 דקות או עד שקרום המאפה משחים.
  7. מוציאים ומצננים מעט, חותכים לריבועים ומגישים.
הערות
  • ניתן להכין את המאפה מראש ולאפות רק עד להזהבה, לשמור במקרר או במקפיא והשלים אפיה עד להשחמה.
  • לפסח להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה או בפירורים לציפוי כשרים לפסח. 
  • תגובות חברים:
    מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
    6
    תודה רבה על מהירות התגובה !
    שבת שלום .
    5
    ראובן מ. (עורך)
    אין אצלנו דחוף, בבקשה...
    אם את רוצה לאפות פרחי כרובית נפרדים זה לא יתאים. עדיף שתכיני פשטידת כרובית.
    4
    יש לי שאלה דחופה אני רוצה לעשות כרובית בפרורי לחם וביצה האם אפשר לאפות במקום לטגן ? ומה תהיה התוצאה ? אנא דחוף!!!!!!!!!!!!
    3
    ציון 10
    אוקיי שיניתי את המתכון קצת יצא לי מצויין!
    קודם כל חתכתי 2 בצלים בינוניים לקחת פטריות פורטובלו וגם...»»
    2
    מוסיף המון לטעם וגם למראה החיוור חופן פטרוזיליה או בזיליקום או שמיר וכו'...
    1
    לפי התמונה הכרובית מעוכה ולפי המתכון היא נשארת בפלחים... אז מה עושים?

    מאפה כרובית וגבינה

    By Published:

    כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.

    מאת אבי מ.
    5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 500 גר' פרחי כרובית קטנים2 כפות שמן זית1 בצל קטן קצוץ100 גר' גבינת קשקבל מגורדת50 גר' גבינה צהובה מגורדת50 גר' גבינת פרמזן מגורדת1/2 כפית מלח או לפי הטעם1/4 כ...... Directions:
    מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים כ-3 דקות, מסננים ומעבירים לקערה. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים רק עד לשקיפות, מוסיפים את הבצל עם השמן לקערת הכרובית. מוסיפי...
    מתכוני חגים
    כתבות, הדרכה, מידע
    הנצפים ביותר