Pesto
תפריט
א', 18 נוב 2018, 10:51
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אגסים בשוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7019   

אגסים בשוקולד
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
 
מרכיבים

4 אגסים
1 כוס סוכר
2 כוסת מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון טבעי
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
גלידה וניל להגשה

דרך הכנה
  1. מקלפים את האגסים, קוטמים את חלקם התחתון, משאירים את העוקץ, מגלענים בעזרת קישואן ומורחים במיץ הלימון למניעת השחרה.
  2. יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים, מניחים את האגסים על החלק הקטום, מוסיפים מים עד כדי כיסוי האגסים, מוסיפים את הסוכר ומחממים.
  3. מבשלים ברתיחה עדינה עד להתרככות האגסים אך לא מעבר לכך, מסירים מהאש, מוציאים את האגסים בעזרת כף מסננת בעדינות מהנוזלים ומניחים בקערה שטוחה.
  4. מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה, מצננים מעט.
  5. להגשה, מניחים אגס בצלחת הגשה, יוצקים מציפוי השוקולד לכיסוי ומעט על הצלחת, מניחים כדור או שניים גלידת וניל ליד ומגישים מייד.
הערות
  • ניתן להגיש גם שמנת מתוקה מוקצפת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש בשמנת לקפה ריץ' כתחליף לשמנת המתוקה, התהליך זהה.
1
אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה בגלל כשרות ואלרגיה?
אגסים בשוקולד By , 2005-03-28T21:15:51+02:00 אגסים בשוקולד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 אגסים1 כוס סוכר2 כוסת מיץ תפוזים1 כף מיץ לימון טבעילציפוי:150 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ1/2 כוס שמנת מתוקהגלידה וניל להגשה... Instructions: מקלפים את האגסים, קוטמים את חלקם התחתון, משאירים את העוקץ, מגלענים בעזרת קישואן ומורחים במיץ הלימון למניעת השחרה. יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים, מניחים את האגסים על החלק הקטום, מוסיפי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר