Pesto
תפריט
ג', 17 אוק 2017, 16:20
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אגסים בשוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6579   

אגסים בשוקולד
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
 
מרכיבים

4 אגסים
1 כוס סוכר
2 כוסת מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון טבעי
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
גלידה וניל להגשה

דרך הכנה
  1. מקלפים את האגסים, קוטמים את חלקם התחתון, משאירים את העוקץ, מגלענים בעזרת קישואן ומורחים במיץ הלימון למניעת השחרה.
  2. יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים, מניחים את האגסים על החלק הקטום, מוסיפים מים עד כדי כיסוי האגסים, מוסיפים את הסוכר ומחממים.
  3. מבשלים ברתיחה עדינה עד להתרככות האגסים אך לא מעבר לכך, מסירים מהאש, מוציאים את האגסים בעזרת כף מסננת בעדינות מהנוזלים ומניחים בקערה שטוחה.
  4. מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה, מצננים מעט.
  5. להגשה, מניחים אגס בצלחת הגשה, יוצקים מציפוי השוקולד לכיסוי ומעט על הצלחת, מניחים כדור או שניים גלידת וניל ליד ומגישים מייד.
הערות
  • ניתן להגיש גם שמנת מתוקה מוקצפת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש בשמנת לקפה ריץ' כתחליף לשמנת המתוקה, התהליך זהה.
1
אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה בגלל כשרות ואלרגיה?

אגסים בשוקולד

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 4 אגסים1 כוס סוכר2 כוסת מיץ תפוזים1 כף מיץ לימון טבעילציפוי:150 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ1/2 כוס שמנת מתוקהגלידה וניל להגשה...... Directions:
מקלפים את האגסים, קוטמים את חלקם התחתון, משאירים את העוקץ, מגלענים בעזרת קישואן ומורחים במיץ הלימון למניעת השחרה. יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים, מניחים את האגסים על החלק הקטום, מוסיפי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר