Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 21:23
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרוקומבוש

מגדל פחזניות ממולאות בקרם, טבולות בקרמל וחוטי קרמל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21238   

קרוקומבוש
50 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מורכב
» עוגיות» צהריים - ערב או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
מתכון לפחזניות מחודש
לפחזניות:
 
240 מיל' מים (1 כוס)
240 מיל' חלב (1 כוס) או מים
250 גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
350 גר' קמח (1/2 2 כוסות)
1/2 כפית מלח
20 גר' סוכר 
5 ביצים מס' 2
לקרם וניל:
4 כוסות שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
2 כפיות תמצית וניל
12 חלמונים
2 כוסות סוכר
1/3 1 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
לקרמל:
4 כוסות סוכר
1 כף סירופ תירס
1 כוס מים
דרך הכנה
  1. לפחזניות: מחמממים את המים בסיר, מוסיפים את המלח והחמאה ומחממים עד להמסת החמאה.
  2. מסירים האש ומוסיפים את הקמח בפעם אחת ובוחשים היטב, מחזירים לחימום ומערבבים עד לקבלת כדור הנפרד מדפנות הסיר, מסירים מהאש.
  3. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומרכיבים את המקצף, מקציפים במהירות איטית תוך כדי הוספת החלבונים אחד לאחר שהקודם הובלע בתערובת (ניתן לעשות פעולה זאת בקערה בעזרת כף עץ), מכסים בניילון ומניחים לצינון.
  4. מחממים את התנור ל-200°, מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים על נייר אפיה בתבנית בעזרת צנטר בקוטר 12 מ"מ תלוליות בקוטר 3 ס"מ במרחק 3 ס"מ אחת מהשניה, משטחים מעט בעזרת כפית רטובה את הקודקוד.
  5. אופים כ-20 דקות ללא פתיחת דלת התנור 10 דקות ומורידים ל-180° לעוד 10 דקות עד שהפחזניות תופחות ומשחימות, מפסיקים את פעולת התנור ומוציאים את התבנית, מנקבים בעזרת סכין חור ליציאת האדים בכל פחזנית, מחזירים לתנור לעוד 10 דקות לייבוש פנים הפחזניות. מוציאים ומצננים.
  6. להכנת הקרם: מחממים את השמנת והחלב בסיר עד לרתיחה, מסירים מהאש, בקערה מקציפים את החלמונים, הסוכר, הקמח, המלח ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים לתערובת את החלב החם תוך כדי בחישה ובזרם דק עד לערבוב מושלם.
  7. מחזירים את התערובת לסיר ומחזירים לחימום על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה לכדי ציפוי כף, מסירים מיד את הסיר ומצננים, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לקירור מוחלט.
  8. מעבירים את התערובת הקרם לשקית זילוף עם צנטר 6 מ"מ ומזריקים את הקרם לתוך כל פחזנית, מניחים את הפחזניות על מגש.
  9. להכנת הקרמל: מערבבים את כל החומרים בסיר ומניחים על להבה בינונית, מבשלים עד להמסת הסוכר בערבוב מדי פעם, כשהסוכר נמס מפסיקים לערבב, מעבירים מברשת טבולה במים על דפנות הסיר להסרת גרגרי סוכר שנדבקו, ממשיכים לחמם ללא התערבות עד לקבלת קרמל בהיר, מסירים מיד מהאש וטובלים את תחתית הסיר בצלחת מים קרים להפסקת הבישול, מניחים את הסיר בקערת מים חמים לשמירה על מצב נוזלי של הקרמל.
  10. להרכבת המגדל, יוצרים מקרטון חרוט גדול בגובה 40 ס"מ ובקוטר בסיס של 20 ס"מ , מצפים את הקרטון ברדיד אלומיניום, משמנים מעט את רדיד האלומיניום.
  11. בעזרת מלקחיים טובלים כל פחזנית בקרמל , מנערים מעט ומניחים על דפנות החרוט, מתחילים מהבסיס ומסיימים בקודקוד, אחת ליד השניה, מניחים לצינון, שולפים בזהירות את חרוט הקרטון מתחתית המגדל ומניחים על צלחת הגשה.
  12. מחממים מעט את שארית הקרמל בסיר, טובלים מזלג גדול בקרמל ומנטפים חוטים על מגדל הפחזניות בהנעת היד בתנועה גלית מעל המגדל.
  13. בשלב הציפוי, אם הקרמל מתקשה ניתן לחמם אותו מעט בחום נמוך.
  14. ניתן להכין את המנה גם בציפוי שוקולד, ממיסים שוקולד מריר טוב מכינים לפי ההוראות, כדאי לקרר את הפחזניות היטב במקרר לפני הטבילה בשוקולד.
הערות
  • להזהר בשלב הציפוי, קרמל חם מסוכן וניתן לקבל כוויות, כדאי לעבוד עם כפפות מגן ולהרחיק ילדים מהמטבח.
  • הקרמל נוטה לספוג לחות ולהתרכך, יש להכין את ההרכבה סמוך ככל האפשר להגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
הקרם מצוין לכל דבר, גם כמילוי בעוגה עם פירות מעל, גם במילוי בעוגת שכבות וגם להגיש כך עם פירות טריים או כל פרוסת עוגה.
17
ברנדי (במטבח)
הערה: במתכון המחודש לא הקטנת את כמות הקרם כמו שעשית למעלה.
דווקא עשיתי רק שליש כמות אבל אני רואה...»»
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
האם העיסה היתה במרקם הנכון כלומר סמיכה מאד?

להוסיף את החלבונים רק עד שמתקבלת תערובת סמיכה אבל...»»
15
ברנדי (במטבח)
הכנתי את הפחזניות, האם הן צריכות לתפוח? כי כמעט לא תפח לי?
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא ממליץ.
13
ברנדי (במטבח)
את המילוי גם ניתן להכין ולהקפיא?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, בדבש או גלוקוזה.
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לאפות ולשמור במקפיא לאחר צינון וללא מלית.

להפשיר ולמלא.
10
ברנדי (במטבח)
עוד שאלה, סירופ תירס אפשר להחליף בדבש?
9
ברנדי (במטבח)
אם מכינים מראש, אפשר להקפיא??
8
אני אנסה שוב וסליחה על הטרדה.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראי חמודה, כפי שכתבתי, במתכון רגיל 1 כוס מים/חלב, 100 גר' חמאה, 1 כוס קמח, מוסיפים כ-4 ביצים, כאן נעשה...»»
6
שלום,התכוונתי ל-24 ביצים כאשר פעמיים ניסיתי את המתכון,ובשניהם יצאה העיסה דלילה מאוד
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המתכון בסדר גמור...

למה 24 ביצים? מדובר ב-12 ביצים כאשר פעם משתמשים בחלבונים בלבד לבצק(במקום...»»
4
שבת שלום,הייתי מציעה שתבדוק את המתכון שוב מאחר ומשהו לא מסתדר.במתכון הראשון לפני שענית על שאלתי זרקתי...»»
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן במתכון.
2
שלום אבי. בהכנת הפחזניות רשמת 12 ביצים ורשום להקציף חלמונים. מה לגבי החלבונים?

קרוקומבוש

By Published: מגדל פחזניות ממולאות בקרם, טבולות בקרמל וחוטי קרמל. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 50 Ingredients: מתכון לפחזניות מחודש לפחזניות:  240 מיל' מים (1 כוס) 240 מיל' חלב (1 כוס) או מים 250 גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקו...... Directions:
לפחזניות: מחמממים את המים בסיר, מוסיפים את המלח והחמאה ומחממים עד להמסת החמאה. מסירים האש ומוסיפים את הקמח בפעם אחת ובוחשים היטב, מחזירים לחימום ומערבבים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר