Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 21:12
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות לפסח

לחמניות קמח מצה מבצק רבוך.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 38302   

* תמונה להמחשה J.P.Lon~commonswiki
לחמניות לפסח
8 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[7 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס מים
100 גר' מרגרינה או 1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
דרך הכנה
  1. שמים את המים, המרגרינה והמלח בסיר בינוני ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להמסה מושלמת של המרגרינה.
  2. מוסיפים את קמח המצות בבת אחת ומערבבים עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר, מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם רק לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מערבבים היטב בכף עץ.
  4. מחממים תנור ל-180°, מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
  5. מחלקים את הבצק ל-8 ובידיים משומנות יוצרים כדורים פחוסים.
  6. מניחים על התבנית המרופדת במרחק 6 ס"מ זה מזה.
  7. אופים כ-35-40 דקות, עד שהלחמניות תופחות ומשחימות מעט.
  8. מוציאים ומצננים על רשת לפני ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
27
ציון 10
טעיםםםםם.מתכון מעולה
26
ציון 10
הלחמניות טעימות מאוד, מתכון מצוין
25
ציון 10
הלחמניות יצאו מעולות. אני הוספתי למרקם הבצק בצל מטוגן (יבש) שקונים הוא מוסיף הרבה לטעם.
23
ראובן מ. (עורך)
הלחמניות מקבלות נפח מהביצים, לכן הערבוב חשוב בסדר שצוין ובתערובת מצוננת אחרת זו חביתה.
22
האתר שלך מצויין אנחנו נהנים ממנו מאוד.
מה גורם ללחמניות לתפוח ? וכמה הם תופחות? תודה
21
עשיתי בדיוק לפי מתכון. לא תפחו בכלל.זרקתי הכול.לא מבינה איך זה קרה ולמה.
20
כרגיל מתכונים מעולים ומדויקים,שאלה נתקלתי במתכונים ללחמניות שמוסיפים סוכר מדוע?
19
ציון 10
מעולות... קלות להכנה ופשוט יצאו טעימות...(:
תודה וחג שמח
18
ראובן מ. (עורך)
ברוב המקרים מדובר בחימום לא אחיד של התנור (בעיה של רוב התנורים הביתיים), כך שהצד החשוף של הלחמנייה נעשה...»»
17
ציון 10
יצא מעולה, תודה! יש לי שאלה, למה נוצרת בטן קטנה כלפי פנים בחלק התחתון של הלחמניה ?
16
תודה ראובן.
אנסה זאת.
15
ראובן מ. (עורך)
קמח מצה דק מתאים ללחמניות. כל השאר אילתורים לא מובטחים.
14
האם ניתן להחליף את קמח המצה בקמח תפו"א?
טיפ:ניתן למרוח חלמון ביצה מעל לכל כדור של לחמניה.
13
ראובן מ. (עורך)
אפשר שהן לא היו מספיק זמן בתנור כדי ליצור מעטפת קשיחה יותר.
12
yair4430 (במטבח)
ציון 10
המתכון יצא מעולה רק יש לי שאלה האם אפשר למנוע את הנפילה של הלחמניות כשאני מצנן אותם?
11
ציון 10
הי אבי המתכון של הלחמניות פשוט מעולה תודה וחג שמח
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להקפיא אותן לאחר אפיה.
9
הי אבי האם ניתן להקפיא את הלחמניות מבצק רבוך? אני אופה מעכשיו ליום ראשון ואני רוצה שישארו טריות...
7
הי אבי. האם ניתן להשתמש בקמח תופח של אסם (כשר לפסח)ממש כמו קמח תופח רגיל (מבחינת כמויות והתנהגות)?.והאם...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 כוס +2 כפות שמן.
5
אבי, שלום האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?
וכמה?
תודה וחג שמח.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוקר טוב שונט, מצטער אין לי.
3
שונט (מקצוענ/ית)
אבי בוקר טוב לך האם יש לך מתכון ללחמניות של פסח מבצק תפוחי אדמה תודה לך

לחמניות לפסח

By Published: לחמניות קמח מצה מבצק רבוך. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 7 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1 כוס מים 100 גר' מרגרינה או 1/2 כוס שמן 1 כפית מלח 2 כוסות קמח מצה 4 ביצים...... Directions:
שמים את המים, המרגרינה והמלח בסיר בינוני ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להמסה מושלמת של המרגרינה. מוסיפים את קמח המצות בבת אחת ומערבבים עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר, מסירים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר