Pesto
תפריט
ו', 20 אוק 2017, 08:19
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ניוקי לפסח

גירסת פסח לניוקי הרגילים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10441   

ניוקי לפסח
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה דק מנופה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה מנופה
1/2 כפית מלח
רוטב פסטו:
3 כוסות (לא דחוסות)עלי בזיליקום טריים
1/3 כוס צנוברים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן זית מובחר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

רוטב עגבנית
רוטב פסטו
דרך הכנה
  1. קולפים את תפו"א ומבשלים במים מומלחים קלות עד לריכוך, מסננים ומניחים התדפות האדים, מרסקית למחית ומניחים בקערה.
  2. טורפים מעט את הביצה, מוסיפים לקערה יחד עם המלח ומערבבים.
  3. מנפים יחד את שני סוגי הקמחים ומוסיפים מחצית הכמות לקערה, מתחילים לערבב, מוסיפים עוד קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.
  4. מניחים את בצק למנוחה ל-30 דקות מכוסה במגבת.
  5. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר 2 ס"מ, חותכים את הגלילים לרצועות באורך 2 ס"מ ומועכים מעט במרכז כל חתיכה בעזרת שיני מזלג.
  6. מבשלים את הניוקי במים מומלחים קלות במנות עד שהם צפים על המים, מוציאים בעזרת כף מסננת לכלי.
  7. מניחים את הניוקי בצלחות הגשה ויוצקים מעל כל רוטב חם - עגבניות, פסטו, גבינות וכו'.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
אני הכנתי את הניוקי, במקום קמח מצה ותפו"א שמים קמח רגיל,ורוטב אפשר כיד הדמיון.
2
האם אפשר בבקשה לפרסם מתכון פשוט לניוקי רגילים, לא לפסח?

תודה מראש
1
משהו כבר ניסה את זה? כדאי להכין כתוספת במקום תפוחי אדמה?

ניוקי לפסח

By Published: גירסת פסח לניוקי הרגילים. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 3 תפוחי אדמה גדולים1 ביצה1/2 כוס קמח מצה דק מנופה1/2 כוס קמח תפוחי אדמה מנופה1/2 כפית מלחרוטב פסטו:3 כוסות (לא דחוסות)עלי בזיליקום טריים...... Directions:
קולפים את תפו"א ומבשלים במים מומלחים קלות עד לריכוך, מסננים ומניחים התדפות האדים, מרסקית למחית ומניחים בקערה.טורפים מעט את הביצה, מוסיפים לקערה יחד עם המלח ומערבבים.מנפי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר