Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 14:17
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת אגוזים ושוקולד

עוגת אגוזי לוז ושוקולד בציפוי קרם שוקולד.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21770   

עוגת אגוזים ושוקולד
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
100 גר' סוכר
70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מופרדות
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
גנאש לציפוי ומילוי:
150 מיל' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
אגוזים מלך קצוצים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומקמחים תבנית 24-26, מניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. ממיסים את השוקולד בכלי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד.
  3. בקערה מקציפים מעט את החמאה עד לריכוך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה.
  4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תמצית הוניל, את הקמח והאגוזים מוסיפים מערבבים ידנית.
  5. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
  6. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף גמיש אבל לא קשה ומקפלים לתערובת בעדינות.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות, מורידים את חום התנור ל-150° וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות.
  8. מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
  9. חוצים את העוגה לרוחבה.
  10. להכנת הגנאש, מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים כדקה.
  11. מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת חלקה, מניחים לצינון או לקרור במקרר עד לסמיכות שמאפשרת מריחה.
  12. מניחים חלק אחד של העוגה בצלחת הגשה, מורחים שכבת גנאש דקה ומכסים בחלק השני, מורחים את יתרת הגנאש על העוגה ומניחים להתייצבות.
  13. ניתן לצקת את יתרת הגנאש על העוגה, מחממים מעט את הגנאש למרקם שניתן ליציקה לציפוי, מניחים את העוגה על רשת מעל תבנית ויוצקים את הגנאש מעל באופן אחיד.
  14. לאחר התייצבות הציפוי מצמידים לדפנות העוגה אגוזי מלך קצוצים.
  15. שומרים במקרר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
12
ראובן מ. (עורך)
היחס בין חומרי הגנאש משתנה ממתכון למתכון. נהוג כי היחס בין השוקולד לשמנת הוא יחס 1:1, אולם לצורך הכנת...»»
10
ראובן מ. (עורך)
לעוגות קרם ומוס מומלץ תבנית יציבה, מכאן שתלכי בכיוון הזה.
9
אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית אם כן איזה
8
אבי אודה לך אם תוכל לתרגם את הגרמים לכוסות - אין לי משקל בבית תודה
7
האם אפשר להכין גנאש מקצפת צמחית שמיועדת לבישול והקצפה?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מרקם כמו של עוגת שוקולד ללא קמח, מרקם שוקולדי עשיר.
5
מה המרקם של העוגה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב, קמח או קמח מצה בפסח, זאת עוגה מצוינת.
3
מחפשת טורט אגוזים חגיגי ולא לפסח, תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נכון, כך גם כתוב.
1
אבי, אני מניחה שבסעיף 4 מוסיפים גם את אגוזי הלוז הטחונים. נכון ?

עוגת אגוזים ושוקולד

By Published: עוגת אגוזי לוז ושוקולד בציפוי קרם שוקולד. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 200 גר' שוקולד מריר קצוץ200 גר' חמאה או מרגרינה רכה100 גר' סוכר70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה1 כפית תמצית וניל6 ביצים מופרדות 100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים...... Directions:
מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומקמחים תבנית 24-26, מניחים נייר אפיה בתחתית.ממיסים את השוקולד בכלי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד.בקערה מקציפים מעט את החמאה עד לריכוך, מוסיפים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר