Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 02:32
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק פארסניפ כרישה ושום

מתכון מרק פארסניפ כרישה ושום של השף שלום שטרית.

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5339   

מרק פארסניפ כרישה ושום
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים
1 קג' פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות
1 כרישה בינונית קצוצה
2 ענפי טימין
6 שיני שום
1 כוס יין לבן
30 גרם חמאה/מחמאה
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמנת מוקצפת
עירית לקישוט
ציר עוף או מרק צח
דרך הכנה

הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית. 
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.

  1. מכניסים לסיר כבד את הכרישה ואת החמאה ומבשלים עד לריכוך הכרישה. יש להימנע מחריכה.
  2. מוסיפים שום, טימין וכוס יין ומטגנים עד לאידוי הנוזלים.
  3. מוסיפים את הפארסניפ ומכסים בציר עוף. מרתיחים עד לריכוך הפארסניפ, כ-30 דקות. מכניסים את המרק, ללא הטימין, לבלנדר ומרסקים, מוסיפים מלח ופלפל.
  4. לפני הגשת המרק, מרתיחים ומוסיפים קצפת, מערבבים היטב.
  5. מוזגים לצלחת, מוסיפים למרכז הצלחת מעט קצפת ומפזרים עירית קצוצה על הקצפת.
הערות
  • ניתן להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צימחית, מוסיפים בערבוב לאחר רתיחה ללא חימום.

מרק פארסניפ כרישה ושום

By Published:

מתכון מרק פארסניפ כרישה ושום של השף שלום שטרית.

מאת אבי מ.
0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 קג' פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות 1 כרישה בינונית קצוצה 2 ענפי טימין 6 שיני שום 1 כוס יין לבן 30 גרם חמאה/מחמאה מלח, פלפל לבן 3 כפות שמנת מוקצפת עירית לק...... Directions:
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית. מתאים למגוון של ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר