Pesto
תפריט
ג', 17 אוק 2017, 07:06
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרם בוואריה

גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21807   

קרם בוואריה
14 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» קינוחים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

6 ביצים מופרדות (מס' 1)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
500 מיל' חלב (2 כוסות)
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין
1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל טובה
375 מיל' שמנת מתוקה (1/2 1 מיכלים)
רוטב שוקולד:
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
125מיל' שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
125 מיל' חלב

דרך הכנה
  1. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מכמות החלב, מניחים לתפיחה ומחממים במיקרוגל או בסיר כפול עד להמסה מלאה ללא גושים, מניחים בצד.
  2. מחממים את החלב בסיר עם מקל וניל חצוי עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגרים לחלב, אם משתמשים בתמצית וניל מוסיפים לחלב ומערבבים.
  3. בזמן חימום החלב מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה וקלה.
  4. יוצקים בבחישה תוך כדי יציקה מחצית מכמות החלב לקציפת החלמונים, מערבבים היטב.
  5. מחזירים את התערובת ליתרת החלב בסיר ומערבבים.
  6. מחממים על להבה נמוכה בבחישה, מוסיפים את תערובת הג'לטין המומס וממשיכים לערבב תוך כדי חימום עד להסמכת התערובת, להזהר שלא לבשל את הביצים, התערובת מוכנה כאשר היא מצפה כף בציפוי סמיך.
  7. מסירים מייד מהאש ומניחים בקערה גדולה שבה קוביות קרח, מערבבים עד לצינון התערובת והסמכה לדרגת פודינג, לא להמשיך בתהליך לפני צינון התערובת אחרת הג'לטין ישקע.
  8. מקציפים את השמנת לקצפת סמיכה אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
  9. מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ויציב אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
  10. יוצקים לתבניות חד פעמיות מאלומיניום או תבנית שקעים מסיליקון ומכניסים לקירור עד להתקשות התערובת למשך 8 שעות לפחות.
  11. לתבניות חד פעמיות, טובלים מעט את תחתית במים חמים והופכים על צלחת הגשה, בתבניות שקעים סיליקון הופכים ישירות על הצלחת, אין צורך בחימום.
  12. יוצקים רוטב שוקולד על המנה או רק סביבה, ניתן לפזר מעל אגוזים קצוצים או פארלין (אגוזים מסוכרים קצוצים).
  13. לרוטב השוקולד, מחממים את החלב והשמנת עד לפני רתיחה ויוצקים על השוקולד הקצוץ, מניחים ל-2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים לפני ההגשה, ניתן לשמור במקרר עד לשימוש.
הערות
  • להמרה למתכון פרווה, להחליף את החלב ב-250 גר' שמנת ריץ' ו-250 מיל' שמנת לקפה ריץ', את השמנת המוקצפת להחליף בשמנת ריץ' או כל שמנת צמחית.
  • לרוטב, להחליף את השמנת והחלב ב-125 מיל' שמנת ריץ' ו-125 מיל' שמנת לקפה ריץ'.
  • ניתן לצקת את הבוואריה לתבנית זכוכית גדולה ולחתוך לריבועים.
  • לא בפסח, ניתן להניח בישקוטים טבולים במעט חלב בתחתית התבנית.
  • ניתן להשתמש גם בסירופ שוקולד מוכן.
  • לקרם עשיר יותר ניתן להמיר מחצית מכמות החלב לקרם בשמנת מתוקה.
  • לשימוש בג'לטין עלים להמיר את הכמות ב-5 עלים, לרכך במים, לסחוט ולהוסיף לחלב המוחמם, לערבב עד המסה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
אנסה...תודה!
5
מצאתי את זה ב"שכונה"....רק שאלה נוספת אם אפשר - האם הוראות ההכנה במתכון זה יהיו זהות עם אגר-אגר?...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
Agar Agar
3
תודה אבי - נעשה טיול לחנות טבע :-)
יש לך מושג איך כותבים אגר-אגר באנגלית?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית, קיים גם בחו"ל ג'לטין ממקור צמחי, ניתן להשיג בכל החנויות הכשרות.

שנית, arrowroot, טפיוקה,...»»
1
אבי שלום,
אני מתה על קרם וניל ורוצה להכין...רק שאני לא מתה על ג'לטין (אני בחו"ל...ועל הגלטין...»»

קרם בוואריה

By Published: גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 6 ביצים מופרדות (מס' 1) 150 גר' סוכר (3/4 כוס) 500 מיל' חלב (2 כוסות) 4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין 1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל טובה 375 מיל' שמ...... Directions:
ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מכמות החלב, מניחים לתפיחה ומחממים במיקרוגל או בסיר כפול עד להמסה מלאה ללא גושים, מניחים בצד. מחממים את החלב בסיר עם מקל וניל חצוי עד לפני רתיחה ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר