Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 02:32
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי פקאנים שוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8200   

פאי פקאנים שוקולד
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לבסיס:
1/2 2 כוסות אגוזי פקאן טחונים
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית קינמון טחון
60 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס סירופ תירס או מייפל
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים טרופות
2 כוסות פקאנים שבורים

דרך הכנה
  1. להכנת הבצק - מערבבים את כל החומרים רק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים במקרר לשעה.
  2. מוצאים את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי 24, מניחים ומשטחים בתבנית ועל הדפנות, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר.
  3. מחממים את התנור ל-200°.
  4. בסיר קטן מחממים את השקולד והסירופ עד להמסת השוקולד, מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת ובוחשים, מוסיפים את הביצים והפקאנים ומערבבים, יוצקים על תחתית הבצק ומחליקים.
  5. מכניסים לתנור לאפיה של כ-20 דקות, מורידים את חום התנור ל-180° ואופים עוד 20 דקות והתייצבות המלית או עד שסכין המוחדרת למרכז הפאי יוצאת יבשה, מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
המתיני עד אחרי פסח אם זה סיפור כל כך מורכב.
9
ברצוני להמיר את השמנת המתוקה בקצפת ריצ' פרווה--- הבעיה היא שהריצ' מהסוג הכשר לפסח הוא זה שכתוב עליו שלא...»»
8
ראובן מ. (עורך)
ניתן להחליף בכל סירופ/ממתיק אחר, או לוותר ולהוסיף כף וחצי עמילן מדולל במעט מים בעת הכנת המילוי, וזאת כדי להחזיק את המרקם.
7
האם ניתן להחליף את סירופ התירס/מייפל בדבש או בסילאן?
6
תודה ראובן זה נשמע טוב
5
ראובן מ. (עורך)
כל תחליב שומני, אפילו קוקוס, או מבוסס סויה, אם יש בעיה עם חלבי, או אם חסר בבית, אפשר חמאה לא מלוחה מומסת.
4
האם יש תחליף לשמנת המתוקה?
3
האם לא אמור להיות קמח בבסיס??
2
ציון 10
הכנתי את הפאי ויצא מאוד טעים, שווה לנסות,אחרי יום היא נגמרה.
1
ציון 10
הכנתי את הפאי ויצא פשוט נהדר - מרקם פאדג'י טעים ביותר..
תודה אבי (: נורית

פאי פקאנים שוקולד

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבסיס: 1/2 2 כוסות אגוזי פקאן טחונים1/3 כוס סוכר1/4 כפית קינמון טחון60 גר' חמאה או מרגרינה מומסתלמלית:200 גר' שוקולד מריר קצוץ...... Directions:
להכנת הבצק - מערבבים את כל החומרים רק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים במקרר לשעה. מוצאים את הבצק ומרדדים לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי 24, מניחים ומשטחים בתבנית ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר