Pesto
תפריט
ג', 24 אוק 2017, 12:28
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מקרוני עם גבינה

מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20869   

מקרוני עם גבינה
3 מנות
בישול
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
250 גר' מקרוני(צינורות קצרים כפופים)
60 גר' חמאה
1 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים טרופות
1/2 כפית חרדל
300 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
  1. מבשלים את המקרוני במים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומעבירים לקערה
    חסינת חום גדולה, מפזרים את החמאה מעל ומערבבים.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. מערבבים את החלב, השמנת, הביצים והחרדל בקערה קטנה, יוצקים על המקרוני בקערה,
    מפזרים מעל את הגבינה ומערבבים היטב.
  4. מכניסים לתנור, אופים 5 דקות, מוציאים ומערבבים לציפוי טוב, מכניסים שוב לאפיה של 15 דקות, מערבבים כל 5 דקות, מניחים להשחמה קלה, מוציאים ומגישים.
הערות
ניתן להוסיף לתבשיל:
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות ו/או
1 קופסה טונה קטנה מסוננת ומפוררת ו/או
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן עד להזהבה ו/או
פרוסות קבנוס דקות/קוביות פסטרמה
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ראובן מ. (עורך)
חמאה, חלב קוקוס, יוגורט... לא חסר מתחלבים.
10
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום השמנת המתוקה
9
ראובן מ. (עורך)
אפשר להחליף עם מתחלב אחר, אחרת זה יוצא קצת יבש.
8
אפשר בלי החמאה?
7
ראובן מ. (עורך)
שמנת לבישול
6
שמנת מתוקה לבישול?
או שמנת להקצפה...?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר.
4
מיכלי פ (מקצוענ/ית)
אפשר בלי חרדל?
3
ציון 10
מומלץ
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אל-דנטה...על השן, משמעות המונח בישול לא עד ריכך מלא אלא עד לדרגה שהפסטה מעט נגיסה.
1
מה זה דרגת אל-דנטה?

מקרוני עם גבינה

By Published: מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 3 Ingredients: 250 גר' מקרוני(צינורות קצרים כפופים)60 גר' חמאה1 כוס חלב1/2 כוס שמנת מתוקה2 ביצים טרופות1/2 כפית חרדל300 גר' גבינה צהובה מגורדת...... Directions:
מבשלים את המקרוני במים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומעבירים לקערהחסינת חום גדולה, מפזרים את החמאה מעל ומערבבים. מחממים את התנור ל-170 מעלות. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר