Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 21:15
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חטיפי תפוחי אדמה אפויים

חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20298   

חטיפי תפוחי אדמה אפויים
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה
לרוטב הגבינה:
50 גר' חמאה
1/2 2 כפות קמח
1/4 1 כוסות חלב
150 גר' גבינת צ'אדר מגורדת
2 כפות עירית קצוצה דק
1/4 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים, חותכים כל תפוח אדמה לשמיניות.
  3. מניחים בקערה ומזלפים מעל את השמן, מערבבים היטב לציפוי תפוחי האדמה בשמן.
  4. מערבבים את המלח והפלפל בשקית ניילון, מוסיפים את תפוחי האדמה המשומנים ומנערים לציפוי.
  5. מניחים בתבנית תנור ומכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה משחימים.
  6. כשתפוחי האדמה בתנור מכינים את הרוטב, ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ממשיכים לבשל עוד כדקה ומוסיפים את החלב ומערבבים.
  7. ממשיכים לחמם ולערבב עד שהתערובת מסמיכה על להבה נמוכה, מוסיפים את הגבינה, העירית, המלח והפפריקה ומערבבים עד להמסת הגבינה ומסירים מהאש.
  8. מעבירים לגערת הגשה ומגישים מייד עם תפוחי האדמה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
טעים
1
ציון 10
נורא נורא נורא אהבתי את זה!!! אחלה מתכון נורא קל להכין אותו והוא טעים מומלץ בחום :)

חטיפי תפוחי אדמה אפויים

By Published: חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 3 תפוחי אדמה גדולים2 כפות שמן זית1/2 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם1/2 כפית פפריקהלרוטב הגבינה:50 גר' חמאה1/2 2 כפות קמח1/4 1 כ...... Directions:
מחממים את התנור ל-200°.שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים, חותכים כל תפוח אדמה לשמיניות.מניחים בקערה ומזלפים מעל את השמן, מערבבים היטב לציפוי תפוחי האדמה בשמן.מערבב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר