Pesto
תפריט
ה', 13 דצמ 2018, 09:30
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פיטיבייה

מאפה צרפתי, בצק עלים במלית קרם שקדים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6867   

פיטיבייה
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים

500 גר' בצק עלים מופשר
קרם שקדים:
150 גר' שקדים מולבנים
150 גר' סוכר
150 גר' חמאה רכה
3 ביצים
2 כפות קמח
2 כפות ליקר שקדים
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים


דרך הכנה
  1. מכניסים את השקדים והסוכר לקערת מעבד מזון עם להב המתכת, מפעילים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
  2. מוסיפים את החמאה בחתיכות תוך כדי פעולת המעבד.
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח והליקר, מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. מעבירים את הקערה למקרר לשעה מכוסה בניילון.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי 4 מ"מ.
  6. חותכים שני עיגולים, האחד בקוטר 24 ס"מ והשני בקוטר 26 ס"מ, מורחים מעט ביצה טרופה על העיגול הקטן על רצועה של 3 ס"מ בהיקף.
  7. מניחים את העיגול הקטן על נייר אפיה ומורחים את הקרם במרכזו ועד לפס מריחת הביצה.
  8. מניחים מעל את העיגול הגדול ומהדקים קלות את השוליים המרוחים בביצה לאטימה.
  9. מורחים את מאפה בביצה הטרופה ומעבירים למקרר לשעה.
  10. מחממים את התנור ל-190°.
  11. בעזרת קצה סכין חדה מבצעים חתכים קשתיים לעומק 2 מ"מ בלבד בכיפת המאפה, מהמרכז כלפי חוץ לא עד קצה העיגול, מבצעים חתך לעומק במרכז הכיפה לאפשר יציאת אדים.
  12. מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שהבצק תופח ומשחים.
  13. מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.
הערות
  • ניתן להשתמש בשקדים מולבנים טחונים, במקרה זה להוסיף את כמות הסוכר באבקה.
  • ניתן להוסיף 1 כפית תמצית שקדים לקרם.
  • לחמם מעט בתנור (לא במיקרוגל) לפני ההגשה אם המאפה קר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
הכנתי - משובח ביותר ולא מתוק מידי...
פיטיבייה By , 2005-05-13T16:05:17+03:00 פיטיבייה מאפה צרפתי, בצק עלים במלית קרם שקדים. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 500 גר' בצק עלים מופשרקרם שקדים:150 גר' שקדים מולבנים150 גר' סוכר150 גר' חמאה רכה3 ביצים2 כפות קמח2 כפות ליקר שקדיםלציפוי:1 ביצה טרופה עם 1 כף ... Instructions: מכניסים את השקדים והסוכר לקערת מעבד מזון עם להב המתכת, מפעילים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.מוסיפים את החמאה בחתיכות תוך כדי פעולת המעבד.מוסיפים את הביצים, הקמח והליקר, מעבדים ע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר