פונדו גבינה
6 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» ארוחה קלה
מרכיבים
50 גר' חמאה
1 כף קמח
2 כוסות יין לבן
200 גר' גבינת אמנטל מגורדת
200 גר' גבינת גרוייר מגורדת
100 גר' גבינת ברי חתוכה לחתיכות
פלפל לבן לפי הטעם
שן שום
בגט פרוס, וכל פרוסה חתוכה ל-4 קוביות
מתקן לפונדו עם סיר מתאים, פתילה ומזלגות לפונדו
1 כף קמח
2 כוסות יין לבן
200 גר' גבינת אמנטל מגורדת
200 גר' גבינת גרוייר מגורדת
100 גר' גבינת ברי חתוכה לחתיכות
פלפל לבן לפי הטעם
שן שום
בגט פרוס, וכל פרוסה חתוכה ל-4 קוביות
מתקן לפונדו עם סיר מתאים, פתילה ומזלגות לפונדו
דרך הכנה
- חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את פנים הסיר.
- על כיריים, ממיסים את החמאה בסיר הפונדו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב.
- מוסיפים את היין ובוחשים עד לקבלת מרקם של רביכה, אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט חלב.
- מוסיפים את הגבינות תוך כדי בחישה, מעט בכל פעם בכדי לקבל המסה מושלמת, מוסיפים את הפלפל, ממשיכים לחמם עד לפני רתיחה.
- מניחים את הסיר על מתקן הפונדו כשהפתילה בוערת.
- לגיוון ניתן להוסיף את כל אחד מהתוספות הבאות או את כולן:
2 כף עירית קצוצה דק
1/2 כפית עלי טמין טרי קצוצים
קורט אגוז מוסקט
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -