Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 01:32
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרובית מוקרמת בגבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7687   

כרובית מוקרמת בגבינה
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1/2 קג' פרחי כרובית
50 גר' חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
1/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
50 גר' גבינה קשקבל מגורדת
2 חלמונים
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות פירורי לחם

דרך הכנה
  1. מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומבשלים במים מומלחים עד שהכרובית רכה, מסננים.
  2. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים את הקמח ובוחשים בעזרת כף עץ עד שהתערובת אחידה וללא גושים, ממשיכים לבשל עוד 2 דקות ומסירים מהאש.
  3. מוסיפים את החלב והשמנת בבחישה ומחזירים לאש וממשיכים לבשל על להבה בינונית בבחישה עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים, אגוז המוסקט ו-3/4 כוס מתערובת הגבינות ובוחשים, טועמים ומתקנים תיבול מלח ופלפל.
  5. משמנים מעט תבנית חסינת אש שתכיל את כל כמות הכרובית בצפיפות.
  6. יוצקים מעט רוטב על התחתית, מפזרים את פרחי הכרובית על התחתית ויוצקים באופן שווה את שארית הרוטב מעל כדי כיסוי כל הכרובית, מפזרים את שארית הגבינות מעל ומעליהן את פירורי הלחם.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° ל-15 דקות או עד שציפוי הגבינה והפירורים משחימים מעט.
  8. מגישים חם.
הערות
  • ניתן להכין את המתכון בקערות חסינות חום אישיות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מוסיפים עם החלב.
1
מה עם השמנת המתוקה?

כרובית מוקרמת בגבינה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1/2 קג' פרחי כרובית50 גר' חמאה3 כפות קמח2 כוסות חלבקורט אגוז מוסקט1/3 כוס שמנת מתוקה100 גר' גבינה צהובה מגורדת50 גר' גבינה קשקבל מגורדת2 חלמונים...... Directions:
מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומבשלים במים מומלחים עד שהכרובית רכה, מסננים.ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים את הקמח ובוחשים בעזרת כף עץ עד שהתערובת אחידה וללא גושים, ממשיכים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר