Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 23:44
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה שוקולד

עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9679   

עוגת גבינה שוקולד
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לבסיס:
  • 1 כוס פירורי ביסקויט
  • 3/4 כוס פקאנים קלויים קצוצים דק
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 80 גר' חמאה מומסת

למלית:
  • 200 גר' שוקולד מריר מומס
  • 500 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קפה נמס*
  • 1 כף קקאו מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל טובה
  • 2 ביצים מס' 1
  • 1/2 1 גביעי שמנת חמוצה
  • 50 גר' חמאה מומסת ומצוננת

לציפוי:
  • 100 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
דרך הכנה
  1. מערבבים את החמאה המומסת והסוכר בקערה, מוסיפים את פירורי הביסקויט ואת הפקאנים ומערבבים לתערובת פירורית, משטחים בתחתית ומעט על דפנות תבנית 24 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת, מניחים רדיד אלומיניום תחת לתבנית ועוטפים מעט את התבנית למניעת נזילות.
  2. להביא את הגבינה והשמנת לטמפרטורת החדר. 
  3. מחממים את התנור ל-180°.
  4. בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינה, השוקולד המומס והסוכר, מוסיפים בערבוב חזק את הקפה נמס ואת הקקאו המנופה ותמצית הוניל.
  5. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. יוצקים לתבנית על בסיס הפירורים ומחליקים.
  7. מכניסים לאפיה של 45 דקות או עד להתייצבות המלית בשלב התחתון (לא בתחתית התנור) של התנור.
  8. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
  9. מעבירים להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות.
  10. להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים, יוצקים על העוגה לאחר שעתיים של קירור העוגה במקרר ומחזירים למקרר.
הערות
לא לערבב שוקולד מומס עם תערובת גבינה קרה! *להמיס את הקפה נמס למלית ב-2 כפות מים חמים לפני ההוספה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין קמח, כמו בכל עוגות גבינה.
15
בעוגה אין קמח? אז מה מחזיק אותה
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן למרות שאינה גבינת שמנת אלא רק במרקם שמנת, רצוי גבינת שמנת אמיתית כמו נפוליאון.
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בתנור בד"כ 3 שלבים/חריצים להכנסת תבניות תנור או רשת תנור, המסילה התחתונה, לא על קרקעית התנור.
12
לא הבנתי, מה זה אומר "שלב תחתון של התנור" ?
11
ראיתי גבינת שמנת של תנובה 5 % , האם זה מתאים?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, העוגה הזאת מעט יותר דחוסה מכיוון שאין הקצפת חלבונים, לאפות לפי ההוראות.
9
האם צריך לאפות את הצורה לפי מדריך הכנות עוגות גבינה שאצלכם, כגון: גם להוריד טמפ' לאחר זמן מסוים וכו'.תודה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נשמט, תוקן.
7
במלית רשום 200 ג' שוקולד
אני לא רואה את השוקולד באופן ההכנה של המלית רק בציפוי
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ריקוטה מתאימה למתכון רק אם תעבדי אותה מעט בבלנדר אבל לא ממליץ, בטוח שיש בנמצא גבינות שמנת כל שהן מסוג "פילדלפיה".
5
אבי, אני בחו"ל ואין גבינה לבנה. האם אפשר להשתמש בריקוטה במקום? תודה!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צודקת תוקן, מכיון שהכוונה כאן לכוס 200 שזה גם משקל הגביע תיקנתי ל"גביעי", לא היה קורה כלום אבל כך זה מדויק.

תודה.
1
אבי, 1.5 כוסות שמנת חמוצה הכוונה באמת לכוסות ולא לגביע וחצי ?

עוגת גבינה שוקולד

By Published: עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבסיס: 1 כוס פירורי ביסקויט 3/4 כוס פקאנים קלויים קצוצים דק 1/4 כוס סוכר חום 80 גר' חמאה מומסת ...... Directions:
מערבבים את החמאה המומסת והסוכר בקערה, מוסיפים את פירורי הביסקויט ואת הפקאנים ומערבבים לתערובת פירורית, משטחים בתחתית ומעט על דפנות תבנית 24 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת, מניחים רדיד אלומינ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר