Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 04:15
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שורוקות - לחמניות צימוקים מתוקות

לחמניות חלב מתוקות עם צימוקים מהמטבח המצרי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8951   

שורוקות - לחמניות צימוקים מתוקות
16 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
2 כוסות חלב חמים*
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
100 גר' צימוקים מושרים ל-10 דקות במים חמים
200 גר' חמאה מומסת ומצוננת
1 קג' קמח
*מחממים עד לרתיחה ומצננים עד שהחלב חמים למגע.

דרך הכנה
  1. מערבבים את השמרים עם המים בקערה עד להמסה, מוסיפים 1 כפית סוכר, מכסים ומניחים
    לתסיסה ותפיחה.
  2. מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותפחים לגומה, מערבבים מעט עם הקמח עד לקבלת תערובת דיסתית, מפזרים מעט מהקמח מעל ומניחים לתפיחה של 15 דקות.
  3. מוסיפים את החלב המצונן ומתחילים לערבב, לאחר שמתחיל להתקבל בצק ראשוני לא אחיד מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצים, הסוכר והחמאה, לשים עד לקבלת בצק מעט דביק, לא להוסיף קמח.
  4. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מוציאים למשטח עבודה מקומח מעט, משטחים בעזרת הידיים ומפזרים את הצימוקים המסוננים מעל, מגלגלים למעין כרוכית ולשים מספר דקות.
  6. מחלקים לכ-16 כדורים ומניחים על נייר אפיה בתבנית לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. מורחים בחלמון טרוף עם כף מים, מפזרים מעט שומשום מעל ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° עד להשחמה, מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
  • הבצק מכיל כמות גדולה של שומן, התפיחה איטית יחסית, להתפיח בסבלנות עד להכפלת הנפח !
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
לסוכר יש השפעה על השמרים והתפיחה, וכמובן המתיקות (שאר הסוכר הנדרש לאחר כפית הסוכר הראשונית). אפשר להפחית...»»
4
ציון 10
מתכון מעולה גדלתי על זה. אמי ז"ל הייתה מכינה אותם בחג שבועות. השורק עבר מאם לבת
3
ראובן מ. (עורך)
עקרונית כן, יש לקחת בחשבון את הסוכר בציפוי. אפשר לקחת גם כל מתכון חלה לאותה מטרה (בצק שמרים עם ביצים וחמאה).
2
היי,
האם אפשר להחליף את הצימוקים בדובדובנים מסוכרים,ולאפות כלחם דובדובנים, במקום לחמניות,?
1
ציון 10
לחמניות נהדרות. רכות, טעימות, מתוקות בדיוק כמו שצריך. ממליצה בחום. אני הכנתי כ-25 לחמניות.

שורוקות - לחמניות צימוקים מתוקות

By Published: לחמניות חלב מתוקות עם צימוקים מהמטבח המצרי. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים1/2 כוס מים פושרים2 כוסות חלב חמים* 2 ביצים3/4 כוס סוכר100 גר' צימוקים מושרים ל-10 דקות במים חמים200 גר' חמאה מומסת ומצונ...... Directions:
מערבבים את השמרים עם המים בקערה עד להמסה, מוסיפים 1 כפית סוכר, מכסים ומניחים לתסיסה ותפיחה.מנפים את הקמח לקערה, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותפחים לגומה, מערבבים מעט עם הקמח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר