Pesto
תפריט
ג', 19 יונ 2018, 19:15
110399 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות מתוקות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10498   

לחמניות מתוקות
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[6 מדרגים]
 
מרכיבים
50 גר' שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמימים

1/2 1 כוסות מים חמימים
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
100 גר' חמאה/מרגרינה מומסת ומצוננת
5-6 כוסות קמח
לציפוי:
1 חלמון
1 כף מים
דרך הכנה
  1. בקערה מערבבים את 1/2 כוס המים וכפית סוכר עד להמסה, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להמסה, מכסים ומניחים צד לתפיחה של 8-10 דקות.
  2. מנפים 5 כוסות קמח לקערה גדולה או קערת מיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים.
  3. מוסיפים עוד 1/2 כוס מים ובעזרת מזלג מערבבים את השמרים עם הקמח במרכז בלבד ליצירת תערובת דייסתית, מפזרים מעל מעט מהקמח בצדדים ומניחים לתפיחה של 20 דקות.
  4. מוסיפים את יתרת המים והביצה ומתחילים לערבב במהירות נמוכה, לאחר חצי דקה מוסיפים את המלח והחמאה המומסת וממשיכים ללוש במהירות בינונית תוך כדי הוספת מעט קמח בכל פעם עד לקבלת בצק גמיש וחלק שאינו דביק, לא להוסיף את כל כמות הקמח בבת אחת אלא מעט בכל פעם רק אם יש צורך שהבצק לא יהיה דביק.
  5. לשים 5 דקות במהירות בינונית עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. לשים שוב את הבצק כדקה, מחלקים את בצק ל-16 יחידות, מכדררים כל יחידה לכדור ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור במרחקים של 7 ס"מ בין הכדורים.
  7. טורפים חלמון עם 1 כף מים ומורחים על הלחמניות, מניחים בתנור כבוי לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  8. מוציאים מהתנור ומחממים את התנור ל-200°, בזמן חימום התנור מורחים שוב ביצה עת הלחמניות ומפזרים מעל כל ציפוי רצוי (שומשום, פרג וכו') אבל לא חובה.
  9. מכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להשחמה קלה, מציאים ומצננים על רשת.
  10. הלחמניות טובות להקפאה, להקפיא מייד לאחר הצינון בשקיות סגורות.
הערות
  • ניתן להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן קנולה או תירס או שמן זית מזוקק.
  • ניתן לחלק את הכמות ל-30 יחידות לקבלת לחמניות ביס.
  • להקפיד על התפחות מלאות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
29
ראובן מ. (עורך)
ניתן, אך המרקם יהיה שונה, כי הכוסמין עם פחות גלוטן
28
האם ניתן להחליף חלק מהקמח הלבן לקמח כוסמין מלא?
27
ראובן מ. (עורך)
אין ממש הבדל
26
מה ההבדל בין הלחמניות המתוקות האלה לבין לחמניות רכות קלאסיות מתוקות
25
ציון 10
מתכון מנצח הכנתי הרבה פעמים, תמיד גורף מחמאות
24
ראובן מ. (עורך)
אפשר להשתמש בכף קמח סויה במקום ביצה, או לוותר בכלל (במקום זאת 1/2 כוס יוגורט, אבל התוצאה יכולה להיות...»»
23
האם אפשר להחליף את הביצה במתכון במשהו אחר?
וגם אם יש משהו אחר שאפשר למרוח במקום החלמון?
22
ראובן מ. (עורך)
אפשרי כמובן, אותם שלבים, ללוש היטב.
21
האם ניתן להכין את הבצק ידנית, ללא שימוש במיקסר? אם כן, על מה צריך להקפיד.
תודה רבה,
דלית
20
ראובן מ. (עורך)
רשום בהערות
19
האם אפשר להחליף את החמאה/מרגרינה בשמן ובאיזה כמות?
18
ציון 10
יצא מעולה, ממליץ בחום.
17
ראובן מ. (עורך)
לחם סודה, לדוגמה (במנוע החיפוש)
16
האם יש מתכון להכנת לחם או לחמניות ללא שמרים?אודה מאד על מתכון כזה.
15
ראובן מ. (עורך)
רשום שחלק מהמים משמש להכשרת השמרים. יש הפרדה בכמויות.
אם הבצק דביק יש יותר מדי נוזלים או פחות מדי...»»
14
כמה מים צריכים להיות בסך הכול? כוס וחצי או שתיים?
כבר פעם שניה שאני מכינה, ו6 כוסות קמח ממש לא מספיקות...»»
13
ציון 10
יצא ממש טוב! לא יכולתי להפסיק לאכול, גם אחרי ששבעתי.
עכשיו נראה איך השאריות ישרדו הקפאה...
12
ציון 10
הכנתי בדיוק לפי השלבים, ויצא ממש אחלה (כולל הלחמניות שהקפאתי והפשרתי). כל הכבוד!!! אני שמחה שמצאתי את...»»
11
ציון 10
אבי שלום
מאז הוצאתי את המתכון מהאתר בבית שלי לא קונים יותר לחם.
פשוט יש במקפיא תמיד 16 לחמניות...»»
10
ראובן מ. (עורך)
1/4 -1/3 הכמות לערך. או עם תוספת גלוטן.
9
האם אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא זה עדין יצא טוב ???
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תפיחה במקרר מאיטה את התפתחות השמרים עד כדי תפיחה מינימלית, לבצקים "שמנים" זה מועיל להתפתחות...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תמשיכי כרגיל, זמן התפיחה יארך מעט, בצק עם מעט שמרים עדיף על בצק עם עודף שמרים.
5
ציון 10
אבי שלום.
עזרה דחופה !!
הלחמניות מעולות וכל שבוע אני עושה ויוצא נהדר.
משום מה היום טעיתי...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי שיש השפעה, השמרים לא מתים מייד בהכנסת המאפה לתנור, הם ימותו כאשר החום יחדור פנימה וזה אורך מעט...»»
3
שאלה מקצועית
בתנור (קונווקטומט) יש כפתור שנותן אדים.לכמה שניות שמכוונים.
השלב האחרון של השמרים...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צודקת, תוקן...תודה.
1
אבי, סליחה, אבל אתה מוכן לפרט בדרך ההכנה, את כמוית המים? למשל בסעיף 1 .

לחמניות מתוקות

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 6 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 50 גר' שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים1/2 כוס מים חמימים1/2 1 כוסות מים חמימים1/2 כוס סוכר1 כפית מלח1 ביצה טרופה100 גר' חמאה/מרגרינה מומסת ומצוננת5-6 כ...... Directions:
בקערה מערבבים את 1/2 כוס המים וכפית סוכר עד להמסה, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להמסה, מכסים ומניחים צד לתפיחה של 8-10 דקות.מנפים 5 כוסות קמח לקערה גדולה או קערת מיקסר, מוסיפים את הס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר