Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 21:48
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפי בצק גבינה במלית תפוחי עץ

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5287   

מאפי בצק גבינה במלית תפוחי עץ
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» בוקר - בראנץ או קפה
 
מרכיבים

לבצק גבינה:
200 גר' גבינת שמנת
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/3 כוס סוכר
6 כפות חלב
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
למלית תפוחי עץ:
2 תפוחי עץ גולד דלישס קלופים ומגולענים
1/3 כוס צימוקים
50 גר' חמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
1-2 כפות מים חמים

דרך הכנה
  1. מקציפים את הגבינה, החמאה, הסוכר והחלב עד לקבלת תערובת חלקה, מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומוסיפים לתערובת, מערבבים עד לקבלת בצק חלק, מוציאים למשטח מקומח ולשים דקה, עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של 10 דקות.
  2. חותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות בגודל 1x1 ס"מ, מחממים את החמאה במחבת ומסיפים את הסוכר והקינמון, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים, מטגנים עד שתפוחי העץ משחימים ומתרככים מעט, מסירים מהאש, מוסיפים את הצימוקים ומצננים.
  3. מחממים את התנור ל-175°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  4. מרדדים את מחצית הבצק על משטח מקומח מעט לעלה מרובע בגודל 30 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  5. מניחים כף מהמלית ללא הנוזלים במרכז העיגול ומקפלים מחצית העיגול על השניה ליצירת חצי סהר מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני מזלג ומשטחים קלות.
  6. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.
  7. מניחים את המאפים על נייר האפיה, מורחים במעט חלב ומכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
  8. מערבבים את אבקת הסוכר עם 1 כף מים חמים, מוסיפים עוד מים אם יש צורך לקבלת זיגוג סמיך, מורחים על המאפים.
הערות
  • ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר מכוסה בניילון עד לאפיה.
  • ניתן להקפיא את המאפים המוגמרים, להפשיר ולהכניס לאפיה קצרה בחום בינוני.

מאפי בצק גבינה במלית תפוחי עץ

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבצק גבינה:200 גר' גבינת שמנת100 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/3 כוס סוכר6 כפות חלב1/4 2 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה1/2 כפית מלחלמל...... Directions:
מקציפים את הגבינה, החמאה, הסוכר והחלב עד לקבלת תערובת חלקה, מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומוסיפים לתערובת, מערבבים עד לקבלת בצק חלק, מוציאים למשטח מקומח ולשים דקה, עוטפים בניילון ומניחים למ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר