סהרונים מבצק גבינות
60 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
250 גר' גבינה לבנה
1 קופסה קוטג'
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
200 גר' מרגרינה או חמאה רכה
½ 2 כוסות קמח תופח
כפית מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט שומשום
1 קופסה קוטג'
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
200 גר' מרגרינה או חמאה רכה
½ 2 כוסות קמח תופח
כפית מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט שומשום
דרך הכנה
- לערבב ולאחד את כל החומרים לבצק בקערה או בקערת מיקסר,
- לקרר בכלי סגור או עטוף בניילון במקרר לפחות 8 שעות.
- לחלק ל-5 חלקים ולרדד כל חלק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
- לחתוך בסכין חד כל עיגול ל-12 משולשים ולגלגל לסהרונים מהצד הרחב אל הצר.
- להניח בתבנית על נייר אפיה ולמרוח ביצה טרופה.
- לפזר מעט שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה קלה.
- להוציא ולצנן על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- סלט תירס [אבי מ.] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -
- סלט פלפלים [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- מרובעי ריבה ופירורים [אבי מ.] - מרובעי פירורי בצק פריך (שטרויזל) במלית ריבה.