Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 19:10
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרואסונים חמאה

גירסה שונה וקלת הכנה מהמתכון המקורי.

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7626   

קרואסונים חמאה
12 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 כוס חלב או מים
100 גר' חמאה או מחמאה רכה
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1/2 כוס מים חמימים
1 ביצה (מס' 1) טרופה קלות
1/2 3 -4 כוסות קמח
חלבון טרוף עם כף מים לציפוי

דרך הכנה
  1. מחממים את החלב עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הסוכר והמלח ומערבבים להמסה, מניחים בצד לצינון לפושר.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את השמרים והמים להמסת השמרים, מניחים לתסיסה של 10 דקות.
  3. בקערת מיקסר או בקערה רגילה מנפים 1/2 3 כוסות קמח, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים קלות עם הקמח סביב ומניחים לתסיסה של 10 דקות.
  4. מתחילים לערבב עם וו לישה עד לקבלת בצק ראשוני, מוסיפים תוך כדי פעולת הלישה את תערובת החלב הפושר והביצה, מעבדים את הבצק במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח אך הבצק צריך להיות רך ולא דביק, ממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
  5. מוציאים ואוספים את הבצק לכדור, משמנים מעט את הבצק ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. טופחים על הבצק להחזרה לנפח המקורי, מוציאים למשטח מקומח קלות ולשים מעט, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מניחים אותם למנוחה של 10 דקות מכוסים במגבת.
  7. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 36 ס"מ בערך, בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים ל-6 גיזרות (משולשים), מגלגלים כל גיזרה מהצד הרחב כלפי המרכז, מניחים כל קרואסון על נייר אפיה בתבנית כאשר קצה גלגול הקרואסון למטה ובמרווחים של 5 ס"מ בין הקרואסונים.
  8. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-200°.
  9. מורחים מעט חלבון טרוף עם כף מים על הקרואסונים, מכניסים לאפיה  של כ-20 דקות או עד להשחמה קלה.
  10. מוציאים ומצננים על רשת.
  11. הקרואסונים נשמרים היטב בהקפאה בשקית לאחר הצינון, לחמם 10 שניות במיקרוגל לאחר הפשרה במקרר.
  12. ניתן למרוח מעט ממרח שוקולד טוב במרכז ולאורך המשולשים ולגלגל לקרואסונים.

לגירסה מלוחה
להשתמש ב-2 כפות סוכר ו-1 כפית מלח
לגירסת מלית גבינה קשקבל
מפזרים גבינת קשקבל מגורדת על העיגול המרודד, לחתוך למשולשים ולגלגל לקרואסונים.

הערות
  • ניתן להקפיא את הקרואסונים מייד לאחר הגילגול ולפני תפיחה שניה בקופסה מתאימה להקפאה ולהניח ניילון בין השכבות, להוציא ולהפשיר במקרר, להניח בתבנית ולהתפיח לפני האפיה.
  • להקפיד על תפיחה מלאה במיוחד לפני ההכנסה לאפיה.
  • ניתן להשתמש בשמרי "שמרית", 25 גר' או חצי שקית, ולערבב ישירות עם הקמח.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
8
אבי שלום
אני בדיוק באמצע ההכנה של הקורסאונים.
המסתי את החמאה עם החלב הסוכר והמלח ומשום מה...»»
7
ציון 10
שלום, אני משתמש במתכון הזה בתור בסיס לעוגת קראנץ עם שוקולד פרה (למריחה) בפנים ואני מקבל רק מחמאות.
אחלה מתכון!
6
ראובן מ. (עורך)
תלוי בסוג; יש כאלה שניתן לערבב ישירות עם הקמח, ויש כאלה שמערבבים עם מעט סוכר, מים וקמח להחייאת השמרים,...»»
5
אם שמים "שמרית" לא צריך לשים אותה עם מים ואז להוסיף לקמח ?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רצוי, אדים בתחילת האפיה - 10 דקות ראשונות יסייעו לתפיחת תנור טובה.
3
שאלה לא פתורה:האם במאפי שמרים רצוי להניח תבנית מים בתחתית התנור או לא.(לפי מה שהבנתי בקרואסונים כן צריך) אז..?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראי סעיף 4.
1
בשביל מה הביצה???

קרואסונים חמאה

By Published:

גירסה שונה וקלת הכנה מהמתכון המקורי.

מאת אבי מ.
5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1/2 כוס חלב או מים100 גר' חמאה או מחמאה רכה1/3 כוס סוכר1/2 כפית מלח1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים1/2 כוס מים חמימים1 ביצה (מס' 1) טרופה קלות1/2 3 -...... Directions:
מחממים את החלב עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הסוכר והמלח ומערבבים להמסה, מניחים בצד לצינון לפושר.בקערה נפרדת מערבבים את השמרים והמים להמסת השמרים, מניחים לתסיסה של 10 ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר