Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 08:35
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מעטפות גבינה או ספירלות קקאו

מעטפות בצק שמרים במלית גבינה או ספירלות (שבלולים) קקאו.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13609   

מעטפות גבינה או ספירלות קקאו
30 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

50 גר' שמרים טריים (2 כפות שמרים יבשים)
1/4 כוס מים חמימים
1 קג' קמח
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים פושרים
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
חלמון טרוף עם כף מים למריחה

מלית
(בהמשך)

לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב- 1/4 כוס מים וכפית סוכר. מניחים לתסיסה של 5-7 דקות.
  2. בקערת המערבל מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים, יוצרים גומה ומוסיפים את תערובת השמרים שתססו, מערבבים את תערובת השמרים עם מעט מקמח בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת דייסתית, מפזרים מעט קמח מעל ומניחים לתפיחה של חצי שעה.
  3. מתחילים לערבב ומוסיפים את יתרת המים, השמנת והביצים, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  4. מוסיפים תוך כדי פעולת המערבל את החמאה בחתיכות, מעט בכל פעם עד להבלעת החמאה בבצק וקבלת בצק רך ודביק, לא להוסיף קמח.
  5. מעבירים לקערה גדולה ומכסים, מניחים במקרר לתפיחה והתייצבות של 8-6 שעות, רצוי למשך לילה.
  6. מכינים את מלית הגבינה, טורפים היטב בקערה את הגבינה, הסוכר והביצה, מנפים מעל את הקמח ומערבבים היטב למניעת גושים.
  7. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, חותכים כל עלה לריבועים בגודל 15 ס"מ, מניחים כף מלית גבינה במרכז כל ריבוע, מקפלים את הפינות מעל המלית בחפיפה לקבלת עוגות בצורת מעטפה.
  8. מניחים בתבנית על נייר אפיה, קיפולי המעטפה כלפי מעלה, מורחים בחלמון הטרוף.
  9. למלית הקינמון והקקאו, מערבבים את הקקאו, הסוכר והקינמון בקערה, מורחים בעזרת מברשת את החמאה המומסת על העלים ומפזרים מעל את התערובת, מגלגלים לגלילה הדוקה, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.
  10. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים בתבנית על הצד החתוך, מכניסים את קצה הפרוסה החופשי מתחת לפרוסה למניעת פתיחה באפיה.
  11. מניחים על נייר אפיה בתבנית ומורחים בחלמון הטרוף, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-30 דקות או עד שמאפים משחימים קלות.
    מוציאים ומורחים מיד בסירופ סוכר.
    להכנת סירופ הסוכר, בסיר קטן שמים את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומערבבים להמסת הסוכר, מוסיפים את הוניל ומבשלים על להבה נמוכה ללא בחישה עד שהסירופ הופך לצמיגי ודביק מעט (כ-7 דקות).

למלית גבינה למעטפות:
500 גר' גבינת 9%
1 ביצה טרופה
1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס סוכר
3 כפיות קמח
למלית קקאו לספירלות:
4 כפות קקאו
1 כוס סוכר
1/2 1 כפיות קינמון טחון
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת ומצוננת

הערות
  • להקפיד על תפיחה טובה לפני אפיה.
  • לאחסן בכלי סגור לאחר הצינון רצוי במקרר.
  • לחמם מספר שניות במיקרוגל לפני ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
26
לאבי שלום
רציתי לשאול אם אני שמה את השמרים היבשים ישר בקמח מה אני עושה עם המים והסוכר שמיועד לתפיחת...»»
25
ראובן מ. (עורך)
ישר לקמח. ראי לוח המרות וכו'
24
רציתי לשאול אם אני משתמשת בשמרים יבשים אני צריכה להמיס אותם במים חמים, או שאני ישר שמה בבצק.
תודה ציונה
23
ציון 10
העוגות יצאו מצוין. תודה רבה על המתכון ועל האתר הזה בכלל שעוזר המון.
21
רציתי לשאול אם ניתן להכין את המתכון כעוגת שמרים?
20
ראובן מ. (עורך)
כל מוצר חלב חמוץ, או מיץ תפוזים וכו'.
19
במה אני יכולה להחליף שמנת חמוצה, מכיוון שלא ניתן למצוא כאן בחול. יוגורט או אשל.
18
שלום אבי, ניסיתי את המתכון של המעטפות גבינה, ובמקום 30 יצאו לי 10, כיוון שכאשר מרדדים שליש בצק לעובי...»»
17
ציון 10
לאבי ,שלום. המעטפות גבינה יצאו מדהים, טעים מאוד ובמראה מקצועי. היו אצלנו תיירים מהארץ, כולם גמרו את ההלל.
תודה רבה.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר אבל צריך להסמיך אותם בקורנפלור בבישול הנוזל ולצנן.
15
אם אפשרי כמילוי לקחת דובדבנים ללא חרצנים?
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נועה לא הבנתי כ"כ את השאלה...אם הכוונה לבצק הוא אותו בצק לשתי המליות, ניתן להחליף את החמאה בשמן (1 כוס)ואת...»»
11
ציון 10
אבי תודה על כול התשובות המהירות וחג-שמח :-)
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גבינה כחושה "טוב טעם" או "כנען" בתוספת מלח או בתוספת גבינה בולגרית - על כל 250 גר' גבינה כחושה 125 גר'...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 כפית תמצית וניל במלית גבינה.

לא ניתן להחליף את החמאה/מרגרינה בשמן במלית קקאו.
7
סוכר וניל - במלית לגביניות, המרה של מרגרינה/חמאה בשמן במלית של ספירלות קקאו, תודה.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
על איזה מתכון מדובר?
5
במה אפשר להחליף שקית של סוכר וניל? האם במלית קקאו אפשר להמיר את המרגרינ/חמאה בשמן? תודה.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כך זה צריך להיות.
3
היי
עשיתי ספירלות קקאו והבצק לא נדבק אליהם לאחר אפיה .כלומר אפשר לקחת את המאפה המוגמר ופשוט להפריד...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מילוי הגבינה חייב להכיל ביצים וחומר מעבה כל שהוא כמו קמח או קורנפלור, אם הגבינה מכילה הרבה מים יש לשקול...»»

מעטפות גבינה או ספירלות קקאו

By Published: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה או ספירלות (שבלולים) קקאו. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 30 Ingredients: 50 גר' שמרים טריים (2 כפות שמרים יבשים)1/4 כוס מים חמימים1 קג' קמח1/2 כוס סוכר1 כוס מים פושרים1 מיכל שמנת חמוצה2 ביצים200 גר' חמאה או מרגרינה רכהחלמו...... Directions:
ממיסים את השמרים ב- 1/4 כוס מים וכפית סוכר. מניחים לתסיסה של 5-7 דקות.בקערת המערבל מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים, יוצרים גומה ומוסיפים את תערובת השמרים שתססו, מערבבים את תערובת השמרי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר