Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 21:15
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילים במלית סלמון וגבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4386   

חצילים במלית סלמון וגבינה
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

250 גר' נתח סלמון נקי מעצמות ועור
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית שמיר טרי קצוץ
150 גר' גבינת עיזים
1 שן שום כתושה
קורט טימין יבש
1 חציל בינוני
שמן זית
2 כפות קמח
מעט פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה עם 1 כף חלב
פירורי לחם

דרך הכנה
  1. מניחים את נתח הסלמון בצלחת, יוצקים את מיץ הלימון והופכים, מניחים ל-10 דקות.
  2. יוצקים מים בגובה 1 ס"מ במחבת קטנה, מחממים עד לרתיחה, מוסיפים את נתח הסלמון ומבשלים, מספר דקות מכל צד עד לתרככות וכשבשר הסלמון מתחיל להתפרק, מסננים מהנוזלים ומניחים בקערה לצינון.
  3. מפוררים את הסלמון בעזרת מזלג, מוסיפים את הגבינה, השמיר, השום והטימין ומערבבים לתערובת אחידה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מניחים במקרר.
  4. פורסים את החציל לרוחבו ל-8 פרוסות בגודל אחיד ובעובי 1 ס"מ, מורחים כל פרוסה במעט שמן זית ומניחים בתבנית, מכניסים לתנור במצב גריל ובשלב העליון לצליה של כ-4 דקות מכל צד או עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים.
  5. מניחים 4 פרוסות חציל בצלחת, מניחים על כל פרוסה רבע מכמות הגבינה-סלמון, מכסים בפרוסת חציל נוספת ומהדקים קלות.
  6. מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל, מפזרים מעט על החצילים משני הצדדים, טובלים בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
  7. מטגנים במחבת חמה עם מעט שמן כ-30 שניות מכל צד או עד להזהבה, מוציאים על מגבת נייר לספיגת השמן ומגישים.
הערות
  • ניתן להשתמש בסלמון משומר מקופסה, לנקות מעצמות ועור.
  • ניתן להכין את המנה מראש ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
  • ניתן להשתמש בגבינת שמנת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, ניתן להניח בתבנית ולאפות ב-190°.
1
אבי שלום
האם ניתן בסוף התהליך להכניס את המנה לתנור במקום לטגן?

חצילים במלית סלמון וגבינה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 250 גר' נתח סלמון נקי מעצמות ועור1 כף מיץ לימון1/2 כפית שמיר טרי קצוץ150 גר' גבינת עיזים1 שן שום כתושהקורט טימין יבש1 חציל בינונישמן זית2 כפות קמח...... Directions:
מניחים את נתח הסלמון בצלחת, יוצקים את מיץ הלימון והופכים, מניחים ל-10 דקות.יוצקים מים בגובה 1 ס"מ במחבת קטנה, מחממים עד לרתיחה, מוסיפים את נתח הסלמון ומבשלים, מספר דקות מכל צד עד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר