"למה העוגה לא הצליחה?"
סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,

תמונה:
By Joy (originally posted to Flickr as Cassava heavy cake) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
לכל תופעה יכולה להיות סיבה אחת בלבד או מספר סיבות גם יחד.
- העוגה תפחה לא בצורה אחידה
- הקמח לא הובלע טוב או נכון בתערובת הבסיסית.
- הטמפרטורה בתנור אינה אחידה.
- חום התנור היה גבוה מדי. - תערובת העוגה גלשה מהתבנית בזמן האפיה
- העוגה לא נאפתה בתבנית המתאימה, גובה התערובת בתבנית לא יעלה על 2/3 מגובה דפנות התבנית ואף פחות מכך בעוגות מסוימות.
- כמות החלבונים המוקצפים גדולה, נעשה שימוש בביצים גדולות מדי.
- כמות לא נכונה של חומרי תפיחה (אבקת אפיה, סודה לשתיה).
- חומרי התפיחה לא נופו היטב עם הקמח לפני ההוספה לתערובת. - העוגה "כבדה" ו"צפופה"
- נעשה שימוש בביצים קטנות מדי.
- הקצפה לא מספקת או לא נכונה של חלבונים וסוכר לדרגה הדרושה.
- קיפול הקמח לתערובת לא נעשה בעדינות.
- החמאה המומסת היתה חמה מדי בזמן ההוספה ושקעה.
- חום התנור היה נמוך מדי.
- החמאה או סוכר והביצים לא הוקצפו מספיק.
- הקמח הוסף בבחישה חזקה ומהירה.
- יותר מדי קמח הוסף לתערובת.
- התערובת עורבבה יתר על המידה לאחר הוספת הקמח. - העוגה שקעה
- חום תנור גבוה מדי.
- העוגה הוצאה לפני גמר האפיה.
- דלת התנור נפתחה מוקדם מדי, משב האויר הקר גרם לקריסת העוגה.
- בעוגות טורט השקיעה היא גם תוצאה של כמות קמח מעטה מדי.
- קיימות עוגות ללא קמח מסוימות שאמורות לשקוע במרכזן בזמן צינון העוגה. - תערובת העוגה מתפרקת בזמן הכנה
- החומרים לא היו בטמפרטורת החדר.
- החמאה והסוכר לא הוקצפו מספיק לתערובת בהירה וקלה.
- הביצים הוספו מהר מדי ולא הובלעו היטב בתערובת. - הקרום העליון של העוגה מתבקע או נוצרות בועות
- חום תנור גבוה מדי, העוגה "נסגרה" לפני שתפחה.
- העוגה לא נאפתה במרכז התנור, האפיה לא היתה שווה.
- תופעה של בקיעת עוגה בחלק מהעוגות הבחושות היא טבעית. - הפירות היבשים בעוגה שקעו לתחתית העוגה
- הפירות היבשים לא צופו במעט קמח למניעת שקיעתם.
- חתיכות הפירות היבשים היו גדולות וכבדות מידי.
- לא הוסרה הלחלוחית מהפירות, הפירות לא היו יבשים.
- תערובת העוגה עורבבה יתר על המידה או היתה דלילה מדי ואינה מתאימה להוספת פרי.
- חום התנור היה נמוך מדי, התערובת לא נקרשה באפיה בזמן ולכן הפרי שקע. - תחתית העוגה לחה
- העוגה לא צוננה כראוי על רשת.
- העוגה הושארה לצינון מלא בתבנית האפיה לאחר האפיה.
- גוף חימום תחתון בתנור אינו פועל. - עוגה קרה(גבינה, מוס וכו') קורסת
- העוגה לא שהתה מספיק זמן בקירור, החומר הייצב לא התקרש.
- כמות המייצב (ג'לטין לדוגמה) אינה מספקת.
- הג'לטין לא חומם והומס היטב.
- הג'לטין הוסף לתערובת חמה מדי ושקע לתחתית לפני שהתערובת נקרשה.
- לא נעשתה פעולת השוואת תערובות להחדרה נכונה של הג'לטין בתערובת.
תגובות אחרונות
790 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינת מסקרפונה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.