"למה העוגה לא הצליחה?"
סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,
תמונה:
By Joy (originally posted to Flickr as Cassava heavy cake) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
לכל תופעה יכולה להיות סיבה אחת בלבד או מספר סיבות גם יחד.
- העוגה תפחה לא בצורה אחידה
- הקמח לא הובלע טוב או נכון בתערובת הבסיסית.
- הטמפרטורה בתנור אינה אחידה.
- חום התנור היה גבוה מדי. - תערובת העוגה גלשה מהתבנית בזמן האפיה
- העוגה לא נאפתה בתבנית המתאימה, גובה התערובת בתבנית לא יעלה על 2/3 מגובה דפנות התבנית ואף פחות מכך בעוגות מסוימות.
- כמות החלבונים המוקצפים גדולה, נעשה שימוש בביצים גדולות מדי.
- כמות לא נכונה של חומרי תפיחה (אבקת אפיה, סודה לשתיה).
- חומרי התפיחה לא נופו היטב עם הקמח לפני ההוספה לתערובת. - העוגה "כבדה" ו"צפופה"
- נעשה שימוש בביצים קטנות מדי.
- הקצפה לא מספקת או לא נכונה של חלבונים וסוכר לדרגה הדרושה.
- קיפול הקמח לתערובת לא נעשה בעדינות.
- החמאה המומסת היתה חמה מדי בזמן ההוספה ושקעה.
- חום התנור היה נמוך מדי.
- החמאה או סוכר והביצים לא הוקצפו מספיק.
- הקמח הוסף בבחישה חזקה ומהירה.
- יותר מדי קמח הוסף לתערובת.
- התערובת עורבבה יתר על המידה לאחר הוספת הקמח. - העוגה שקעה
- חום תנור גבוה מדי.
- העוגה הוצאה לפני גמר האפיה.
- דלת התנור נפתחה מוקדם מדי, משב האויר הקר גרם לקריסת העוגה.
- בעוגות טורט השקיעה היא גם תוצאה של כמות קמח מעטה מדי.
- קיימות עוגות ללא קמח מסוימות שאמורות לשקוע במרכזן בזמן צינון העוגה. - תערובת העוגה מתפרקת בזמן הכנה
- החומרים לא היו בטמפרטורת החדר.
- החמאה והסוכר לא הוקצפו מספיק לתערובת בהירה וקלה.
- הביצים הוספו מהר מדי ולא הובלעו היטב בתערובת. - הקרום העליון של העוגה מתבקע או נוצרות בועות
- חום תנור גבוה מדי, העוגה "נסגרה" לפני שתפחה.
- העוגה לא נאפתה במרכז התנור, האפיה לא היתה שווה.
- תופעה של בקיעת עוגה בחלק מהעוגות הבחושות היא טבעית. - הפירות היבשים בעוגה שקעו לתחתית העוגה
- הפירות היבשים לא צופו במעט קמח למניעת שקיעתם.
- חתיכות הפירות היבשים היו גדולות וכבדות מידי.
- לא הוסרה הלחלוחית מהפירות, הפירות לא היו יבשים.
- תערובת העוגה עורבבה יתר על המידה או היתה דלילה מדי ואינה מתאימה להוספת פרי.
- חום התנור היה נמוך מדי, התערובת לא נקרשה באפיה בזמן ולכן הפרי שקע. - תחתית העוגה לחה
- העוגה לא צוננה כראוי על רשת.
- העוגה הושארה לצינון מלא בתבנית האפיה לאחר האפיה.
- גוף חימום תחתון בתנור אינו פועל. - עוגה קרה(גבינה, מוס וכו') קורסת
- העוגה לא שהתה מספיק זמן בקירור, החומר הייצב לא התקרש.
- כמות המייצב (ג'לטין לדוגמה) אינה מספקת.
- הג'לטין לא חומם והומס היטב.
- הג'לטין הוסף לתערובת חמה מדי ושקע לתחתית לפני שהתערובת נקרשה.
- לא נעשתה פעולת השוואת תערובות להחדרה נכונה של הג'לטין בתערובת.
תגובות אחרונות
492610 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור