תפוחי אדמה סגולים
הזן היחודי הובא לארץ מאזור בריטני בצרפת,
טעמו מזכיר טעמם של ערמונים והוא מתאים להכנת צ'יפס ופירה

בימים אלו מגיעים לרשתות השיווק יבולים ראשונים של תפוחי אדמה סגולים. תפוחי האדמה המיוחדים, מזן ויטלוט Vitelotte הובאו לארץ מאזור בריטני בצפון מערב צרפת – אחד מאזורי הגידול המרכזיים של תפוחי אדמה בצרפת והם גדלים בארץ באזור השרון. שטח הגידול משתרע על 30 דונם והיבול הצפוי השנה יגיע לכ-80 טון.
ציון דר, מדריך ראשי לתפוחי אדמה בשרות ההדרכה של משרד החקלאות, מסר שזן ויטלוט מתאפיין בקליפה וציפה בצבע סגול. גם עליו של הצמח מפתחים עורקים בעלי צבע סגול. טעמם של תפוחי האדמה הסגולים הוא כשל תפוח אדמה רגיל עם שילוב של טעם של ערמונים. תכולת החומר היבש בפקעות גבוהה יחסית ולכן הם מתאימים להכנת צ'יפס, מאחר וספיגת השמן במהלך הטיגון היא דלה. כמו כן ניתן להכין מהם פירה בגוון יחודי. לתפוח האדמה הסגול תרומה תזונתית גבוהה, מאחר והצבע הסגול הוא אנטי אוקסידנט – מסייע בסילוק רעלנים.
דר מציין ששרות ההדרכה עוקב אחר קליטתו של תפוח האדמה הסגול בשוק הישראלי, אך כבר עתה ידוע שהוא קשה לגידול מבחינת המגדלים. כמות היבול לדונם נמוכה באופן יחסי והוא רגיש למחלות וירוס וכימשון. בגלל יבוליו הנמוכים והקושי לייצר זרעים מחירו יחסית גבוה.
שרות ההדרכה של משרד החקלאות מפעיל מאגר ממוחשב ובו 500 זנים שונים של תפוחי אדמה שנבדקו בשנים האחרונות מבחינת התאמתם לגידול בישראל. לדברי דר, הזנים החדשים מובאים לארץ ממדינות שונות בעולם ובעיקר מהולנד, צרפת, גרמניה, סקוטלנד ואירלנד – שהם מרכזי גידול של תפוחי אדמה.
ישראל מייצרת מדי שנה 500 אלף טון של תפוחי אדמה – מחציתם ליצוא ומחציתם לצריכה הפרטית ולתעשייה בארץ. יתרונה של ישראל הוא בכך שהודות לאקלים החם יחסית ניתן לקיים שתי עונות גידול אביב וסתיו, בעוד שבאירופה ניתן לקיים רק עונת גידול אחת בקיץ כיוון שבחורף האדמה קופאת.
ב-29 באוגוסט יקיימו שרות ההדרכה של משרד החקלאות וארגון מגדלי ירקות תצוגה של זני תפוחי אדמה חדשים בקיבוץ ארז. בתצוגה יוצגו כ-50 זנים חדשים ממקומות שונים בעולם שגודלו בשרון ובנגב.


- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת