ביצים
ביצים הן המקור השני הטוב ביותר לויטמין D אחרי כבד דגים. הן גם מקור מצוין לויטמין A ו- E.
בביצה אחת 20 מיליגרם של חומצה פולית, 1 מיליגרם
ברזל ורוב הויטמינים מקבוצת B.
בביצה ממוצעת כ 75 קלוריות ו- 200 מיליגרם קולסטרול
בכל חלמון . אולם, החלמון מכיל כמות לא מבוטלת של לציטין
אשר עוזר לגוף להרחיק את הקולסטרול.
ממולץ ע"י רופאים לצרוך עד 4-5 ביצים בשבוע.
ביצה רכה היא מקור אפשרי להרעלת סלמונלה!!! לכן יש
לבשל את הביצים לדרגה בה החלמון מתקשה, בטפרטורה
זאת מחסלים את הסלמונלה.
תגובות אחרונות
492600 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -