Pesto
תפריט
ו', 20 ספט 2019, 13:46
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

הכנת קפיר בקלות

מייחסים לו סגולות בריאותיות רבות, קל ביותר להכנה, וטעים מאוד

   

::: 573 קריאות   
By A. Kniesel (Fotografiert von A. Kniesel) [GFDL , via Wikimedia Commons
 
הקפיר (Kefir) הינו משקה בסגנון יוגורט, מעט יותר חריף בטעמו ולעתים קצת מוגז מתהליך התסיסה.
מכינים אותו בהתססה בטמפרטורת החדר, וזאת בעזרת 'זרעי' קפיר, שהם למעשה תרכובת גרגרית דמוית קוטג' או כרובית, הבנויה מחיידקים פרוביוטיים ושמרים יחד עם חלבונים, ליפידים וסוכרים, אשר ברגע שמכניסים אותם לחלב, נוצר תהליך מופלא של פירוק הלקטוז והפיכה למרקם סמיך.

יש אומרים שמוצאו מהרי הקווקז או טיבט, והוא ידוע שנים כמרכיב תזונתי ובריאותי חשוב ביותר. הקפיר דל בלקטוז, בעל סגולות אנטיביוטיות, עשיר בסידן, מגנזיום  ועוד מינרלים חיוניים, ויטמינים ממשפחת ה-B, ותורם בפתרון בעיות עיכול, מחלות שונות, חיזוק מערכת החיסון והעשרת מערכת העיכול בחיידקים פרוביוטיים.

אמנם ניתן להשיג את הפטריה בחנויות טבע ואינטרנט, אך הדרך הפופולרית היא באמצעות חברים, שכן הפטריה גדלה במהירות ואז יש להיפטר מחלק מהכמות או לתת לידידים.
אמנם ההכנה הינה מהפשוטות והקלות שיש, אך יש לזכור כלל אחד, והוא נקיון, כלים מעוקרים, הימנעות מכלי מתכת, ושטיפה/סינון  של הזרעים/פטריה לאחר כל הכנה (ראו בהמשך).

חומרים דרושים:
  • 1 ליטר חלב מכל סוג ( בשיטה המסורתית זה חלב פרה או עזים, ניתן להשתמש בחלב שקדים, קוקוס, סויה ועוד, ואפילו כל נוזל שיש בו סוכרים)
  • חופן קטן (2-3 כפות) זרעי קפיר נקיים
  • זהו!

כלים דרושים:
  • מיכל התססה מפלסטיק או זכוכית
  • מכסה מאוורר למיכל או בד סינון או רשת (העיקר שיישאר סטרילי)
  • מסננת (רצוי מפלסטיק)
יוצקים את החלב למיכל, מכניסים את זרעי הקפיר, מערבבים היטב וסוגרים עם מכסה מחורר, בד גזה, רשת וכל דבר דומה המאפשר איוורור (המשקה יוצר תסיסה) ומונע כניסת חרקים.
מדי כמה שעות לערבב, רצוי עם כף שאינה ממתכת.
להניח בטפרטורת החדר

זה הכל. הבטחנו שיהיה קל?!

כשהתהליך יתקרב לסיום, תוכלו לראות שבתחתית המיכל נוצר נוזל צלול ועליו צף מרקם לבן סמיך. מדובר בכ-18-36 שעות.
בשלב זה מערבבים פעם אחרונה ומסננים לתוך מיכל שתיה ומכניסים למקרר.

טעמי היוגורט שנוצר משתנים בהתאם לנוזל שבו השתמשתם וגם משך השהייה בחוץ. כך תוכלו לשחק בפרמטרים ולגלות את הטעם המדויק שאתם מעדיפים.

את הזרעים המסוננים מהנוזל יש לשטוף כעת תחת הברז (מים קרים) עד שייראו נקיים מיוגורט, ואפשר להשתמש בהם מיד עם ליטר חלב נוסף או לאחסן בכלי בקירור (יש המערבבים אותם עם אבקת חלב, חלב רגיל או כלום, בעת האחסון).
במשך הזמן תלמדו להבחין בפיטריה שגומרת את חייה בכך שהיא מצהיבה מעט, ואז אפשר להיפטר מכמות מסוימת. חדשה תצמח במקומה.
זכרו: הכלים צריכים להיות נקיים, הצנצנות והמכילים מעוקרים במים חמים ויבשים/מקוררים.

 כפי שנאמר, ניתן להשתמש במגוון סוגי חלב זמינים ואפילו במי שתייה מסוכרים. התהליך דומה, רק שבמקרה של מים המרקם יהיה מוכן כאשר טעם הסוכר נמוג (לאמור - הפטריה השתמשה בכל הסוכר.).
בתהליך הכנה עם מים, ולאחר הסינון של זרעי הקפיר מהיוגורט שהוכן, אפשר להוסיף פלחי פירות ולהשאיר בחוץ לזמן הפקה נוסף שיעשיר את המשקה בטעמים

אין תגובות עדיין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר