ברוטב ויניגרט...
הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוספים.

שוב לפני היציקה על המזון המוגש.
פירוש הצרפתי לויניגרט במובן הפשוט שלו הינו - תערובת שמן וחומץ.
זהו צירוף הטעם העתיק ביותר הידוע, ואולי הפשוט ביותר להכנה.
הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוספים.
היחס הנורמלי הוא של 3 חלקים שמן ל-1 חלק חומץ. הגורם לשינוי ביחס חומרים זה הוא בדרך כלל סוג החומץ, ככל שדרגת חמיצותו גבוהה יותר כך משתנה היחס והופך ליחס של עד 4-5 חלקים שמן ל- 1 חלק חומץ.
התערובת הבסיסית של הויניגרט אינה יציבה ונוטה להתפרק לאחר זמן קצר.
האמולסיה המתקבלת מערבוב מהיר של השמן והחומץ חייבת להעשות ממש לפני ההגשה.
דרך אחרת לשמירה על התערובת מלהתפרק היא שימוש בביצה או חלמון אשר כמו במיונז קושר את טיפות השמן הזעירות עם המים שבחומץ או בביצה והופך אותן לתערובת יציבה לאורך זמן. אולם, יש לנקוט בזהירות בשימוש בביצים שאינם עוברות תהליך בישול.
הטעם בוינגרט מתקבל מכמה מקורות:
סוג החומץ - מסוגי חומץ פשוטים ועד לסוגי חומץ מיוחדים, חומץ פירות,
יין לסוגיו, בלסמי.
סוג השמן - משמן סויה, תירס, קנולה, כותנה, חמניות ועד לשמנים במובחרים
כגון שמני אגוזי מלך, שמן אגוזי לוז, שמן שומשום וכמובן הפופולרי כיום
שמן זית לסוגיו.
למטרות שונות.
תבלינים - כמעט כל סוגי התבלינים ניתנים לשימוש כתוספת לויניגרד, יבשים
או טריים, כאשר החרדל לסוגיו הוא מהבולטים שבהם.
ההכנה פשוטה; מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת בעלת מכסה אטום.
מנערים חזק עד לקבלת תחליב אחיד ומשתמשים מיד. רטבים סמיכים יותר
ניתנים לערבוב בקערה עם מקצף ידני.


- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת