Pesto
תפריט
ג', 20 אוק 2020, 02:42
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי תאנים טריות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5805   

פאי תאנים טריות
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית:
180 גר' חמאה
240 גר' קמח
קורט מלח
3 כפות מים קרים
למלית:
תאנים טריות ללא העוקץ חתוכות לרבעים
2 גביעי שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס אוכמניות טריות או מופשרות מהקפאה
דרך הכנה
  1. מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומאחסנים כשעה במקרר להתקשות.
  2. מוציאים מהמקרר ומרדדים לגודל תבנית  פאי 24 + שוליים, מניחים בתבנית ודוקרים את הבצק בתחתית, מכניסים למקפיא ל-15 דקות,
  3. מחממים את התנור ל-200°, מכניסים את התחתית הקפואה לאפיה עד להזהבת הבצק, מוציאים ומצננים, מורידים חום תנור ל-175°.
  4. מניחים את התאנים על צידן בחפיפה קלה על הבצק, מערבבים היטב את חומרי המלית בקערה ויוצקים על התאנים, מפזרים מעל את האוכמניות.
  5. מכניסים לאפיה נוספת של כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
  6. מוצאים ומצננים.
הערות
  • ניתן להכין את הפאי גם ללא אוכמניות.
אין תגובות עדיין
פאי תאנים טריות By , 2005-08-03T01:08:57+03:00 פאי תאנים טריות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לתחתית:180 גר' חמאה240 גר' קמחקורט מלח3 כפות מים קריםלמלית:תאנים טריות ללא העוקץ חתוכות לרבעים2 גביעי שמנת חמוצה4 כפות... Instructions: מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומאחסנים כשעה במקרר להתקשות.מוציאים מהמקרר ומרדדים לגודל תבנית  פאי 24 + שוליים, מניחים בתבנית ודוקרים את הבצק בתחתית, מכניסים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר