סלמון ברוטב ארוגולה

8 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» עיקריות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
750 גר' סלמון מפולט ללא העור
30 גר' חמאה
1 בצל קטן קצוץ
1/4 כוס ורמוט יבש
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר דגים או ירקות
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף קמח
2 כפות ארוגולה קצוצה
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
- חותכים את פילה הסלמון ל-8 פרוסות, משטחים קלות.
- ממיסים את מחצית כמות החמאה במחבת , מוסיפים את הבצל ומטגנים רק עד שקיפות.
- מוסיפים את הורמוט והיין, מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את ציר המרק ומבשלים עוד 4 דקות.
- מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים למחבת שניה, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה קלה 5 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את החמאה עם כף הקמח, מוסיפים לרוטב תוך כדי בישול על להבה נמוכה ותוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב סמיך, מוסיפים את הארולה הקצוצה ומבשלים עוד דקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים, מסירים מהאש.
- בזמן בישול הרוטב מחממים מחבת טפלון, מטגנים את נתחי הסלמון עד להזהבה משני הצדדים, מסירים מהאש.
- מניחים מעט רוטב בצלחת הגשה, מניחים מעל פרוסת סלמון ויוצקים מעט רוטב מעל או מניחים את הדג על מצע אורז ויוצקים את הרוטב מעל.
הערות
- ניתן להחליף את הארוגולה בשמיר קצוץ.
- ניתן להשתמש בכל סוג דג אחר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- טראפל בראוניס [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- עוגת שכבות מוס- ללקק את האצבעות [tatuchy] - עוגה מדהימה, מס' שכבות לבחירתכם, הילדים מתים עלייה
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- כדורי שוקולד קוקוס ודבש [אבי מ.] -
- קיש תרד ועגבניות מיובשות [אבי מ.] - קיש ללא תחתית בצק