Pesto
תפריט
ד', 12 פבר 2025, 13:39
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלמון ברוטב ארוגולה

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4263   

סלמון ברוטב ארוגולה
8 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» עיקריות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

750 גר' סלמון מפולט ללא העור
30 גר' חמאה
1 בצל קטן קצוץ
1/4 כוס ורמוט יבש
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר דגים או ירקות
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף קמח
2 כפות ארוגולה קצוצה
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

דרך הכנה
  1. חותכים את פילה הסלמון ל-8 פרוסות, משטחים קלות.
  2. ממיסים את מחצית כמות החמאה במחבת , מוסיפים את הבצל ומטגנים רק עד שקיפות.
  3. מוסיפים את הורמוט והיין, מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את ציר המרק ומבשלים עוד 4 דקות.
  4. מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים למחבת שניה, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה קלה 5 דקות.
  5. מערבבים בקערה קטנה את החמאה עם כף הקמח, מוסיפים לרוטב תוך כדי בישול על להבה נמוכה ותוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב סמיך, מוסיפים את הארולה הקצוצה ומבשלים עוד דקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים, מסירים מהאש.
  6. בזמן בישול הרוטב מחממים מחבת טפלון, מטגנים את נתחי הסלמון עד להזהבה משני הצדדים, מסירים מהאש.
  7. מניחים מעט רוטב בצלחת הגשה, מניחים מעל פרוסת סלמון ויוצקים מעט רוטב מעל או מניחים את הדג על מצע אורז ויוצקים את הרוטב מעל.
הערות
  1. ניתן להחליף את הארוגולה בשמיר קצוץ.
  2. ניתן להשתמש בכל סוג דג אחר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
סלמון ברוטב ארוגולה By , 2005-08-22T10:08:28+03:00 סלמון ברוטב ארוגולה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 750 גר' סלמון מפולט ללא העור30 גר' חמאה1 בצל קטן קצוץ1/4 כוס ורמוט יבש1/2 כוס יין לבן יבש1 כוס ציר דגים או ירקות1 כוס שמנת מתוקה1 כף קמח2 כפות ארוגול... Instructions: חותכים את פילה הסלמון ל-8 פרוסות, משטחים קלות.ממיסים את מחצית כמות החמאה במחבת , מוסיפים את הבצל ומטגנים רק עד שקיפות.מוסיפים את הורמוט והיין, מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את צי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר