Pesto
תפריט
ד', 11 דצמ 2019, 12:44
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סירות חצילים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6194   

סירות חצילים
8 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

4 חצילים בינוניים
3 כפות שמןזית
1 בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות בשלות קצוצות
1 שן שום קצוצה
1 כפית טימין יבש
1 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
50 גר' גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות פירורי לחם
גבינת צ'אדר מגורדת

דרך הכנה
  1. חוצים את החצילים ומבשלים במים עד להתרככות בשר החצילים, כ-20 דקות, מוציאים ומסננים מהמים.
  2. בזמן בישול החצילים מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות, מוסיפים את העגבניות ועשבי התבול ומבשלים עד להתרככות העגבניות, מסירים מהאש.
  3. בעזרת כף מוציאים את בשר החצילים , שומרים על קליפה שלמה, מוסיפים את בשר החצילים לתערובת במחבת ומערבבים תוך כדי מעיכה קלה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. ממלאים את קליפות החצילים בתערובת ומנחים בתבנית משומנת מעט, מערבבים את גבינת הפרמזן עם פירורי הלחם ומפזרים מעל, מטפטפים מעט שמן זית מעל.
  5. מפעילים תנור במצב גריל, מכניסים את התבנית לשלב העליון וצולים עד להשחמה של המלית, מוציאים ומפזרים מעט גבינת צ'אדר מעל, מכניסים שוב למספר שניות עד להמסת הגבינה, מוציאים ומגישים.
הערות
  • לבחור חצילים באורך לא יותר מ-20 ס"מ.
  • מנה של חצי חציל בצלחת או שני חצאים אם החצילים קטנים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ראובן מ. (עורך)
ניתן להמיר בגבינות אחרות המתאימות לתנור ושלא תשרפנה.
2
ניתן לשים במקום הגבינות המוזכרות גבינה צהובה ?
1
תודה אבי :)
הבאתי חצילים יפיפיפיים,,
עזרת לי מאד הערב
סירות חצילים By , 2005-08-23T10:08:04+03:00 סירות חצילים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 4 חצילים בינוניים 3 כפות שמןזית 1 בצל בינוני קצוץ 2 עגבניות בשלות קצוצות 1 שן שום קצוצה 1 כפית טימין יבש 1 כפית אורגנו יבש מלח ופלפל לפי הטעם... Instructions: חוצים את החצילים ומבשלים במים עד להתרככות בשר החצילים, כ-20 דקות, מוציאים ומסננים מהמים. בזמן בישול החצילים מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר