כרובית ברוטב חמוץ מתוק
פרחי כרובית, פלפל ובצל ברוטב חמוץ מתוק

6 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
500 גר' פרחי כרובית
2 כפות שמן
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
1 פלפל אדום קטן חצוי ופרוס
1 גבעול סלרי פרוס
2 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כוס מרק עוף
1 כפית מלח
קורט פתיתי פלפל חריף יבש
1 כף רוטב סויה
1 כף חומץ
1 כף סוכר
1 כף קורנפלור
2 כפות שמן
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
1 פלפל אדום קטן חצוי ופרוס
1 גבעול סלרי פרוס
2 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כוס מרק עוף
1 כפית מלח
קורט פתיתי פלפל חריף יבש
1 כף רוטב סויה
1 כף חומץ
1 כף סוכר
1 כף קורנפלור
דרך הכנה
- מפרידים את פרחי הכרובית לפרחים קטנים, מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים עד להתרככות קלה, הכרובית צריכה להיות פריכה מעט, מסננים ומניחים בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה בלבד, מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את הירקות פרט לכרובית ומטגנים עד להשחמה והתרככות קלה, מוסיפים 3/4 כוס מרק, את התבלינים, הסויה,החומץ והסוכר ומבשלים עוד 2 דקות, מוסיפים את הכרובית ומערבבים.
- מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס המרק הקר הנותרת, מוסיפים בבחישה למחבת, מביאים לרתיחה ולהסמכה ומסירים מהאש.
- מפזרים מעל מעט בצל ירוק פרוס ומגישים מייד בתוספת אורז.
הערות
- ניתן להמיר את המרק והקורנפלור ב- 1 כוס חלב (קרם) קוקוס.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרובעיות פאדג' אגוזים שוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מרובעיות פאדג' עסיסיות בתוספת שוקולד צ'יפס.
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- סטיק טונה בלימון סויה וג'ינג'ר [אבי מ.] -
- חזה עוף במילוי תרד על מצע תפו"א [אבי מ.] -
- בליני [אבי מ.] - פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים