Pesto
תפריט
ד', 29 ינו 2020, 15:55
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שייש 2

עוד עוגת שייש נימוחה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11311   

* תמונה להמחשה By Thomas H?gner Maximilian H?gner via Wikimedia Commons
עוגת שייש 2
12 מנות
אפיה
לא חלבי
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
1/2 כוס שמן
1/4 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כוס מיץ תפוזים או מים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
דרך הכנה
  1. מקציפים את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת קציפה בהירה ואורירית.
  2. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן בזילוף איטי.
  3. מנפים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת החלמונים לסירוגין עם המיץ, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב וגמיש ומקפלים לתערובת.
  5. יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית חלולה גדולה או תבנית 26, למחצית השניה מוסיפים בקיפול את הקקאו מנופה ויוצקים אותה על התערובת בתבנית, מערבבים קלות בתנועות קיפול את שתי התערובות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ 50-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  7. מוציאים ומצננים על רשת צינון, מוצאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ציון 10
הכנתי את העוגה לכבוד שבת , קצרה מחמאות , ואכן רכה וטעימה מאוד
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תבנית תואמת לתבנית עגולה 26 בעוגה זאת היא תבנית 33X24.
4
זה לא ככ עונה לי על השאלה... איזה עוגת שייש, אחת מבין כולם תמליץ לי להכין?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כולן אם מכינים כמו שצריך.
1
איזה עוגת שייש הכי טעימה? ואיזה הכי רכה?
עוגת שייש 2 By , 2005-03-28T06:38:51+02:00 עוגת שייש 2 עוד עוגת שייש נימוחה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 5 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר 1 כף תמצית וניל קורט מלח 1/2 כוס שמן 1/4 2 כוסות קמח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 1 כוס מיץ תפוזים או מים 1/2 כוס סוכר... Instructions: מקציפים את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר, תמצית הוניל והמלח עד לקבלת קציפה בהירה ואורירית. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן בזילוף איטי. מנפים את הקמח עם אבקת האפי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר